Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Zilver Wonen Obligatie Fonds III BV

Kenmerken

Juridische vorm:
Obligatie
Categorie:
Woningen
Regio:
Nederland
Startdatum fonds:
Februari 2016
Verwacht rendement:
4,5% vaste couponrente
Prospectus goedgekeurd:
N.V.T.
Vergunning AFM:
N.V.T., dit fonds heeft een deelnemers vrijstelling
Zekerheden:
Recht van 1e hypotheek op de Nederlandse woningportefeuille. Dekking van circa 100% op de inleg
Toezicht:
Stichting Obligatiehouders Zilver Wonen Fondsen. Onafhankelijk bestuur en toezicht

Doelstelling

Het Zilver Wonen Obligatie Fonds III gebruikt de obligatielening voor de aankoop van woningen van senioren. Deze senioren verkopen de woning om de overwaarde van hun woning vrij te spelen, zonder te moeten verhuizen. Na de verkoop van hun woning huren zij de woning direct terug. De woningen worden aangekocht met een korting van minimaal 20% op de marktwaarde. De jaarlijkse huursom bedraagt ten minste 5,5% van de marktwaarde. Als de huurder de woning verlaat, wordt deze verkocht tegen de actuele marktwaarde.

Het Zilver Wonen Obligatie Fonds III plaatst een obligatielening ter grootte van € 5 miljoen. Inschrijving is mogelijk op nominale coupures van € 25.000 met een minimum afname van 4 stuks. Er worden in totaal 200 obligaties uitgegeven. Deze obligaties hebben een vaste rentecoupon van 4,5% welke per kwartaal wordt uitgekeerd. De looptijd bedraagt 4 jaar waarna de nominale waarde op 100% wordt afgelost. Als zekerheid wordt het recht van 1e hypotheek verstrekt op de Nederlandse woningportefeuille. Hierdoor ontstaat een dekking van circa 100% voor de obligatiehouders.

De inschrijving is inmiddels gestart. U kunt nu informatie aanvragen of reserveren via Sheldon Invest. Sheldon Invest verzorgt de plaatsing van de obligaties.

Afdrukken

Vastgoedvergelijker BV adviseert u altijd het prospectus te raadplegen
Deze maand in het e-magazine:
Columns
Nieuws