Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Woningfonds Apeldoorn CV

Kenmerken

Type fonds:
Closed end
Juridische vorm:
CV
Categorie:
Woningen
Regio:
Nederland
Objecten:
3 woontorens
Startdatum fonds:
01-06-2010
Verwacht rendement:
8,3%
Aantal participaties:
322
Prospectus goedgekeurd:
AFM
Vergunning AFM:
Ja,

Video

Doelstelling

Via Woningfonds Apeldoorn CV belegt u in een mooie portefeuille van 170 appartementen verdeeld over drie woontorens in Apeldoorn, gelegen aan de Kalmoesstraat en Korianderstraat. Iedere woontoren telt 17 verdiepingen met per woonlaag één tweekamerappartement van circa 60 m2 en meerdere vierkamerappartementen van circa 100 m2

De woontorens liggen in de woonwijk De Mheen ten noord- oosten van de binnenstad van Apeldoorn in een parkachtige omgeving, direct naast het wijkwinkelcentrum met o.a. een grote C1000, Kruidvat, Marskramer en Schoenenreus. Het fonds is gericht op het behalen van een zo hoog mogelijke opbrengst uit de verhuur en de tussentijdse verkoop van appartementen. De woningen verkeren in verhuurde staat, zodat beleggers een stabiel basisrendement uit de huur- inkomsten tegemoet kunnen zien. Anders dan in andere vastgoedsectoren waarin Annexum belegt, is de verkoopwaarde van een leegstaande woning hoger dan een woning in verhuurde staat. Daarvan wil het fonds profiteren. enerzijds en het realiseren van een aantrekkelijk rendement op het verhuurde vastgoed anderzijds.

De verkoopopbrengst van de woningen wordt onder meer bepaald door de mutatiegraad en de hieruit voortkomende verkooptransacties. Het betreft hier een zogenaamd passief uitpondbeleid, waarbij de marktomstandigheden en de belangen van beleggers in acht worden genomen. De mutatiegraad is het percentage woningen dat jaarlijks vrij- komt als gevolg van verhuizing, overlijden, etc. Afhankelijk van de verkoopsnelheid zal eventueel wederverhuur worden toegepast.

Aan het einde van de beleggingshorizon van het fonds zal een aantal appartementen niet zijn verkocht. Deze restportefeuille wordt in één pakket verkocht om tot beëindiging van het fonds over te kunnen gaan. Het geprognosticeerde totaal rendement bedraagt gemiddeld 8,3% op jaarbasis, exclusief emissiekosten en voor belastingen. De uitkeringen zullen halfjaarlijks plaatsvinden. In de rendementsprognose wordt uitgegaan van een waardering van de restportefeuille gelijk aan die van de aankoopprijs. De looptijd van de belegging is ten minste tot ultimo 2016, waarna het verkoopscenario voor de restportefeuille wordt nagestreefd.

Vastgoedvergelijker BV adviseert u altijd het prospectus te raadplegen

Locaties

Deze maand in het e-magazine:
Columns
Nieuws