Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Westplan Seniorenwoningen Fonds NV

Kenmerken

Type fonds:
Closed end
Juridische vorm:
NV
Categorie:
Zorgvastgoed
Regio:
Nederland
Verwacht rendement:
10,7%,IRR totaal rendement, waarvan 7,1% gemiddeld per jaar uitkeerbaar
Aantal participaties:
5455
Vergunning AFM:
Ja,
Lid branchevereniging:
Forumvast

Doelstelling

Westplan Investors NV heeft bij haar particuliere relaties een toenemende belangstelling geconstateerd voor het beleggen in Nederlands vastgoed. tegelijkertijd heeft Westplan in de Verenigde Staten een trend waargenomen waarbij de vraag naar seniorenhuisvesting steeds groter wordt. De verwachting is dat deze vraag ook in Nederland zal toenemen daar het huidige aanbod niet aansluit bij deze toenemende vraag. Westplan heeft reeds 15 jaar ervaring met amerikaanse huurwoningen die een stabiele kasstroom genereren en solide rendementen voor investeerders opleveren. Dit was voor Westplan Investors de reden om zich naast de reeds succesvolle activiteiten in de Verenigde Staten te gaan richten op beleggingen in verhuurd zorgvastgoed en seniorenwoningen in Nederland.

Hiertoe is op 3 februari 2011 de Initiatiefnemer, Westplan Investors Vastgoed Nederland BV, opgericht. Deze vennootschap houdt zich bezig met het initiëren en beheren van Nederlandse vastgoedfondsen die beleggen in Nederlandse zorg- en/of seniorenhuisvesting. Westplan Seniorenwoningen Fonds NV is het eerste fonds dat door de Initiatiefnemer wordt aangeboden. Westplan Investors Participaties BV zal de directie en het beheer over het Fonds voeren.

Het doel van Westplan Seniorenwoningen Fonds NV is het voor gemeenschappelijke rekening beleggen van vermogen, teneinde voor de Beleggers een optimaal totaal rendement te behalen. Dit vermogen zal worden aangewend voor de financiering van de verwerving van in totaal 60 seniorenappartementen, één appartementsrecht dat recht geeft op het gebruik van algemene en dienstruimten en 45 parkeerplaatsen gelegen in en respectievelijk behorende bij serviceflat “Residentie Terneuzen” gelegen aan de Stuvesande 80 te Terneuzen (verder ook te noemen: de “Vastgoedportefeuille”). Hiertoe zijn 5.455 certificaten van aandelen in het Fonds (verder ook te noemen “certificaten”) en 1 prioriteitsaandeel aan Westplan Investors Vastgoed Nederland BV uitgegeven. De certificaten worden geplaatst voor een prijs van € 733,33 per certificaat van € 10 nominaal. Potentiële Beleggers wordt hiermee een investeringsmogelijkheid geboden in huurwoningen met een geprognosticeerd rendement van 10,7%* (IRR-methode) na kosten en vergoedingen en voor belastingen.

*De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst.

Vastgoedvergelijker BV adviseert u altijd het prospectus te raadplegen

Locaties

Deze maand in het e-magazine:
Columns
Nieuws