Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoed in Nederland en in het buitenland

Nederland staat op de tiende plek in de Europese ranglijst van meest 
aantrekkelijke landen voor vastgoedinvesteringen in 2012. Dit blijkt
uit een peiling van Ernst & Young onder 534 Europese
vastgoedinvesteerders, waaronder 50 Nederlandse partijen.

Populairste land voor vastgoedinvesteringen is Duitsland: 99 procent van de investeerders vindt Duitsland zeer aantrekkelijk of aantrekkelijk. Na Duitsland komen Zweden, Oostenrijk, Luxemburg en Rusland. Onder aan de lijst staat het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Frankrijk en Nederland. Toch wordt Nederland door 80 procent van de investeerders interessant gevonden,12 procent noemt Nederland zelfs zeer aantrekkelijk. Binnen ons land zijn kantoren in Amsterdam en woningen in Den Haag populair.

Van de ondervraagden verwacht de meerderheid alleen maar een aantrekking van de transacties in Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Ruim 70 procent verwacht minder te investeren door de Europese schuldencrisis, de helft verwacht dat banken nog minder financieringen gaan verstrekken. Door de verwachte hogere inflatie voorzien respondenten dat er meer investeerders in vastgoed gaan beleggen. Voor A1-vastgoed, voornamelijk bij kantoren en woningen, worden in alle Europese landen prijsstijgingen verwacht.

Bij beleggingen in vastgoed in andere landen dan Nederland is het verstandig om goede informatie in te winnen over de wet- en regelgeving en vaktermen; deze verschillen namelijk per land.

Door: Klaas Kroot
Eigenaar Financieel Opleidingsinstituut (FOI).

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email
Vastgoedvergelijker Video
Nieuwsbrief
Schrijf u nu in.
Elke maand kunt u het gratis e-magazine ontvangen van Vastgoedvergelijker.

Schrijf u nu in:
 
 
Deze maand in het e-magazine:
Columns
Nieuws