Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Aanbeveling Klaas Kroot

Bij de aankoop van een appartement moet altijd navraag worden gedaan naar wat de Vereniging van Eigenaren heeft opgebouwd. Bij een passieve VvE kijk je in hoeverre dit belemmerend is. Mocht er veel achterstallig onderhoud zijn, dan zijn de eigenaren hier naar rato aansprakelijk voor. De kosten kunnen hierdoor hoog oplopen. Van het werk van een actieve VvE krijg je een actueel beeld als je de notulen van de laatste vergadering opvraagt. Eventuele conflicten komen hierdoor direct aan het licht. Daarnaast is het van belang wat er in kas zit en wat de meerjarenprognose van de VvE is.

Zelf aanwezig zijn bij de vergadering van de VvE is aan te raden. Doe je dit niet, dan kan dit nadelige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld bij de vervanging van het dak. De bewoners-eigenaren van het pand hebben meer baat bij een luxe dakbedekking dan jij als verhuurder.

Een goed zicht hebben op de stand van zaken wat betreft het onderhoud kan veel problemen voorkomen. Daarnaast is het van belang uit te zoeken wie waar verantwoordelijk voor is. Dit kan vervelende verrassingen voorkomen, zoals bij een winkelpand met een bovenwoning waarvan het dak niet in orde bleek te zijn: de eigenaar van de bovenwoning verhaalde een derde van de kosten op de eigenaar van de winkel.

Door: Klaas Kroot
Eigenaar Financieel Opleidingsinstituut (FOI).

LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email
Vastgoedvergelijker Video
Nieuwsbrief
Schrijf u nu in.
Elke maand kunt u het gratis e-magazine ontvangen van Vastgoedvergelijker.

Schrijf u nu in:
 
 
Deze maand in het e-magazine:
Columns
Nieuws