Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Woningen volgens de IPD index het wonderkindje van Nederland

woningcorporatiesMSCI, het moederbedrijf achter de IPD-index, brengt ieder kwartaal en ieder jaar een rapport uit van het totaalrendement op direct vastgoed in beleggingsportefeuilles. De cijfer van het eerste kwartaal van 2016 zijn onlangs bekend gemaakt. Opnieuw zijn woningen de meest rendabele vastgoedobjecten in Nederlandse vastgoed markt.

In de eerste drie maanden van 2016 behaalden woningen een direct rendement van 3,1%. Commercieel vastgoed, kantoren, overig vastgoed, winkels en bedrijfsruimten behaalden een direct rendement van respectievelijk 2,2%, 1,7%, 1,4%, 1% en 0,4%. Het indirect rendement voor bedrijfsruimten, winkels en overig vastgoed was echter negatief.

Ook wanneer we kijken naar het cumulatieve totaalrendement in de periode van het eerste kwartaal van vorig jaar tot het eerste kwartaal van dit jaar valt het residentiele segment opnieuw positief op met een rendement van 12,4%. Deze ligt hoger dan het gemiddelde cumulatieve totaalrendement van 9,5%.

Alhoewel de rest van de vastgoedsegmenten een cumulatief totaalrendement onder het gemiddelde van 9,5% hebben, is er geen sprake van een negatief rendement.

Winkelvastgoed is, vergeleken met de cijfers van december 2007, voor de economische crisis, het best presterende segment. Het totaalrendement is met 144,8% gestegen vanaf het beginpunt in 2007. Woningen scoren echter met een totaalrendement van 126,5% eveneens goed.

Door Redactie | Gepubliceerd op 5 juli 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly