Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Winkelvastgoedfonds Duitsland 7 NV krijgt ‘A-‘ rating van Scope Analysis

Winkelvastgoedfonds Duitsland 7 NV, het nieuwste vastgoedfonds van Holland Immo Group, is door het HIM_Edekaratinginstituut Scope Analysis voorzien van een ‘A-’ investment rating. Daarmee scoort het fonds goed.

Investment Grade

Winkelvastgoedfonds Duitsland 7 NV biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in Duits winkelvastgoed met een verwachte looptijd van zeven tot tien jaar. De vastgoedportefeuille bestaat uit 11 winkels verspreid over twee binnenstedelijke, centraal gelegen locaties in Berlijn en Hamm (West)Duitsland. Het fonds is een initiatief van Holland Immo Group BV. Het volgens Scope Analysis berekende gemiddelde rendement bedraagt circa 6,63% per jaar voor belastingen. Met de ‘A-‘ rating waardeert Scope Analysis de kwaliteit van dit fonds als goed (investment grade).

Onafhankelijke ratings

De onafhankelijke ratings van Scope Analysis, die vergezeld gaan van uitgebreide analyses, geven beleggers inzicht in de belangrijkste risico’s van de beleggingspropositie en de haalbaarheid van de prognoses. De letterwaardering is de resultante van de verhouding tussen verschillende risicofactoren en het daarbij behorende verwachte rendement en risico.

Dat betekent dat fondsen met een hoog verwacht rendement en een laag verwacht risico een hogere waardering krijgen dan fondsen met een laag verwacht rendement en een hoog verwacht risico. Centraal bij de waarderingsmethode staat het neerwaartse risico.

Scope Analysis

Scope Analysis, dat onderdeel uitmaakt van het Duitse Scope Group, is een leidende speler op het gebied van analyse en beoordeling van uiteenlopende beleggingsproducten, variërend van ETF’s tot closed-end beleggingsfondsen. De beleggingsproducten die Scope Group jaarlijks analyseert, vertegenwoordigen een waarde van ruim 230 miljard euro. Scope Analysis houdt kantoor in Amsterdam en wordt geleid door Gerdo de Jager en Jan-Hein Peek.

Alle Investment Ratings en analyses kunnen worden geraadpleegd op www.scope-analysis.nl.

Door Redactie | Gepubliceerd op 28 januari 2013