Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Winkelfonds Duitsland 7 van Holland Immo Group succesvol geplaatst

In navolging op eerdere Duitse winkelfondsen, heeft Holland Immo Group Winkelfonds Duitsland 7 NV succesvol HIM_Edeka1geplaatst. Dit fonds belegt in de financiering van twee nieuwe Duitse winkelcentra, in totaal 19,3 miljoen euro, voor dagelijkse boodschappen (food en non-food).

De vastgoedportefeuille bestaat uit twee centraal gelegen binnenstedelijke winkelcentra, gelegen in de steden Berlijn en Hamm (deelstaat Noordrijn-Westfalen). Circa 96% van de huurstroom is afkomstig van grote Duitse winkelketens zoals REWE, Combi, Aldi, Takko, dm-drogerie en een bankfiliaal van Volksbank Hamm. De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt circa 15 jaar. De beoogde looptijd van het fonds is 7 tot 10 jaar. Het fonds en de beheerder staan onder toezicht van de AFM. In totaal werden 1.672 participaties van 5.000 euro per participatie geplaatst, derhalve in totaal circa 8,4 miljoen euro. Inschrijving stond open vanaf medio december 2012.

Het totale investeringsvolume bedraagt 19,3 miljoen euro en is voor ca. 11 miljoen euro (57%) hypothecair gefinancierd bij de Duitse WGZ Bank. Het verwachte totaalrendement bedraagt 8,8% op jaarbasis. Het directe uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 7,2% per jaar.

Holland Immo Group is een top-10 aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en richt zich sinds 2008 op het initiëren en beheren van beleggingen in centraal gelegen Duitse winkelcentra voor dagelijkse boodschappen. Daarnaast werd eind 2012 het eerste parkeergaragefonds succesvol geplaatst. Sinds 2001 heeft Holland Immo Group in totaal 23 vastgoedfondsen geïnitieerd met een totaal fondsvolume van 720 miljoen euro. Daarvan betreft circa 220 miljoen euro Duits winkelvastgoed.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Kühl.

Eindhoven, 28 februari 2013

Manfred Kühl
Directievoorzitter
Holland Immo Group B.V.
Tel. +31 40 2352635

Door Redactie | Gepubliceerd op 28 februari 2013