Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Wilhelminapier Rotterdam krijgt twee nieuwe woontorens

Deze vrijdagmiddag hebben Ontwikkelingscombinatie v.o.f. Pier III (een samenwerkingsverband tussen Boston Seattle Wilhelminapier LRBouwfonds Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars, een dochter van TBI Holdings), Stichting HAL Wonen, Vesteda, Gemeente Rotterdam en Holland Immo Group hun handtekening gezet onder de overeenkomsten voor de ontwikkeling van twee nieuwe woontorens en een openbare parkeergarage op de Rotterdamse Wilhelminapier, onderdeel van de jonge wijk ‘De Kop van Zuid’. 

De torens Boston en Seattle prijken straks aan de Rijnhaven op de Wilhelminapier, één van de architectonische visitekaartjes van Nederland, met het Luxor Theater en woontoren New Orleans als buren. De namen Boston en Seattle refereren aan de voormalige pakhuizen die op de locatie hebben gestaan.

Ook in goedkopere segment

Het gebouw bestaat uit twee woontorens van in totaal 23 verdiepingen hoog. Naast 220 koop- en huurappartementen in het goedkopere en middeldure segment en 1.500 m² commerciële ruimte voor cultuur, winkels en horeca, biedt het gebouw ruimte aan privéparkeerplaatsen voor de bewoners en een tweelaagse, ondergrondse openbare parkeergarage. Het gebouw is ontworpen door Frits van Dongen en Patrick Koschuch en wordt gebouwd door JP van Eesteren. Boston en Seattle voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld ten aanzien van duurzaamheid en comfort. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in het gebruik van natuurlijke ogende materialen, een laag energieverbruik en de toepassing van koeling in alle woningen.

Specificaties toren Boston

De meest oostelijk gelegen toren is appartementengebouw Boston. Deze toren telt 110 huur- en koopappartementen. Vesteda gaat 48 woningen in het middensegment verhuren;  v.o.f. Pier III gaat de 62 resterende appartementen in verschillende groottes en prijsklassen aan de koopmarkt aanbieden. De appartementen zijn verdeeld over de 5e tot en met de 23e verdieping en bieden alle een prachtig zicht op het levendige havengebied en de stad.

Specificaties toren Seattle

De meer westelijk gelegen toren draagt de naam Seattle. Stichting HAL Wonen is van plan de ongeveer 110 appartementen te verhuren aan deelnemers van de Stichting Pensioenfonds HAL (oud-medewerkers van de Holland-Amerika Lijn en hun familie). Hiermee krijgen zij een kans om te wonen in het door hen zo geliefde havengebied. Seattle heeft een prachtige entree met aansluitend een lobby en een grote ontmoetings- of horecaruimte met uitzicht op de Rijnhaven.

De tweelaagse ondergrondse parkeergarage onder de woontorens omvat 230 parkeerplaatsen. De parkeergarage zal door Q-Park langjarig worden geëxploiteerd. Holland Immo Group zal deze als belegging verwerven voor één van haar parkeergaragefondsen.

Planning

De appartementengebouwen Boston en Seattle zijn nog in ontwikkeling. De omgevingsvergunning is aangevraagd. Naar verwachting zal de bouw starten in de zomer van 2014. De verkoop van de appartementen in toren Boston staat gepland voor het voorjaar van 2015. Meer informatie over de verhuur van de appartementen is volgens de huidige planning beschikbaar vanaf eind 2015.  De oplevering van Seattle is geprognosticeerd voor het eerste kwartaal van 2017, die van Boston voor het tweede kwartaal van 2017.

Door Redactie | Gepubliceerd op 23 maart 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email