Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Westplan stoot twee Amerikaanse huurfondsen af

Westplan, een bedrijf met Nederlandse roots met kenWestplan_Investorsnis van de Amerikaanse vastgoedmarkt, heeft aangekondigd dat zij twee van haar fondsen hebben verkocht. Onder de fondsen schaarden zich samen 926 huurwoningen in de Verenigde Staten. Na de verkoop heeft Westplan alsnog bijna 5.000 Amerikaanse huurwoningen in haar portefeuille. Daarnaast verhandelt Westplan ook commercieel vastgoed.

In beide gevallen heeft de Nederlandse vastgoedbeheerder goede zaken gedaan. De grootste van de twee fondsen, het Rental Fund, is van de hand gegaan aan een lokale investeerder. In het fonds zijn 536 woningen opgenomen en er werd een prijs van gemiddeld 106.000 Amerikaanse dollar per woning afgesproken. De woningen werden echter 11 jaar geleden voor slechts gemiddeld 78.000 dollar per woning bemachtigd.

Het andere fonds werd opgericht voor het Highlands at Sugarloaf complex. Dit pand bevat in totaal 390 huurwoningen, getaxeerd op een waarde van 176.000 Amerikaanse dollar per woning. Twee jaar geleden betaalde Westplan echter slechts 110.000 Amerikaanse dollar per woning.

Westplan richt zich op het bouwen, vullen en daarna verkopen van vastgoed. Aangezien de waarde van de objecten beduidend lager liggen voor de aanschaf dan na de verkoop, weet het bedrijf keer op keer een mooie winst te pakken.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 november 2015

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email