Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Westplan Seniorenwoningen Fonds krijgt ‘BBB’ rating van Scope Analysis

Het Westplan Seniorenwoningen Fonds is door het ratinginstituut Scope Analysis voorzien van een ‘BBB’-investment rating. Daarmee scoort het fonds bovengemiddeld.

Investment Grade

Het Westplan Seniorenfonds NV biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een bestaand appartementencomplex ‘Residentie Terneuzen’ met een zestigtal serviceflats voor senioren. Verder wil het fonds nog ongeveer dertien aanvullende appartementen in het bestaande object kopen. Het fonds is een initiatief van Westplan Investors Vastgoed Nederland BV. Het geprognosticeerde uitkeringsrendement vóór belasting is 10,15%. De minimale inleg bedroeg € 51.333. Met de ‘BBB’-rating waardeert Scope Analysis de kwaliteit van dit fonds als bovengemiddeld (investment grade).

Onafhankelijke ratings

De onafhankelijke ratings van Scope Analysis, die vergezeld gaan van uitgebreide analyses, geven beleggers inzicht in de belangrijkste risico’s van de beleggingspropositie en de haalbaarheid van de prognoses. De letterwaardering is de resultante van de verhouding tussen verschillende risicofactoren en het daarbij behorende verwachte rendement en risico.

Dat betekent dat fondsen met een hoog verwacht rendement en een laag verwacht risico een hogere waardering krijgen dan fondsen met een laag verwacht rendement en een hoog verwacht risico. Centraal bij de waarderingsmethode staat het neerwaartse risico.

Scope Analysis

Scope Analysis, dat onderdeel uitmaakt van het Duitse Scope Group, is een leidende speler op het gebied van analyse en beoordeling van uiteenlopende beleggingsproducten, variërend van ETF’s tot closed-end beleggingsfondsen. De beleggingsproducten die Scope Group jaarlijks analyseert, vertegenwoordigen een waarde van ruim 230 miljard euro. Scope Analysis houdt kantoor in Amsterdam en wordt geleid door Gerdo de Jager en Jan-Hein Peek.

Alle Investment Ratings en analyses kunnen worden geraadpleegd op www.scope-analysis.nl.

Door Redactie | Gepubliceerd op 23 januari 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email