Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Westplan bemachtigt bedrijfshallen in Atlanta

Atlanta2_Amerikaans-Nederlandse vastgoedbeheerder Westplan Investors heeft recentelijk zo’n 11.000 m2 aan bedrijfsruimte toegevoegd aan haar portefeuille in Atlanta. Met de transactie is een bedrag van rond de 10,5 miljoen Amerikaanse dollar gemoeid.

Atlanta geldt als de thuisstad van Westplan Investors. Het gros van het vastgoed onder beheer van Westplan bevindt zich in de hoofdstad van Georgia. De nieuwe objecten zijn gelegen aan de Faulkner Road in Atlanta.

Het plan van Westplan is om de bedrijfshallen te transformeren naar kleine kantoorruimtes. Er is op het moment een grote vraag naar kleinschalig kantoorvastgoed. De directeur van Westplan, Ewoud Swaak, wilt graag op deze markt inspelen.

Door de transformatie van de panden zal het huurniveau en het profiel van de huurders worden verbeterd. Aangezien bij aanvang de hallen grotendeels verhuurd waren (een bezettingsgraad van 92,5%) zullen de contracten van de huidige huurders niet worden verlengd.

Momenteel ligt de gemiddelde huurprijs op $80 per m2. Het is de bedoeling dat de vraagprijs na de transformatie rond de $120 per m2 komt te liggen. Daarnaast zullen de huurders zorgvuldig worden afgewogen zodat er meer economische samenhang in de regio ontstaat.

Door Redactie | Gepubliceerd op 17 juni 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email