Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Wereldhave voert grote reorganisatie door

WereldhaveWereldhave NV heeft in een press release laten weten dat de beursgenoteerde vastgoedbeheerder flink zal snijden in de Nederlandse tak en haar kantorennetwerk. De onderneming zal effectiever moeten worden en om deze reden zal er worden bezuinigd.

Het vastgoedfonds raakte tijdens de persverklaring niet veel kwijt over hoe deze reorganisatie eruit zal gaan zien. De details zijn pas samen met jaarcijfers, op 3 februari, bekend gemaakt. Wereldhave is overigens niet de enige vastgoedbeheerder op de Nederlandse beurs die voor een reorganisatie kiest. In 2016 gaf de nieuwe directeur van NSI Beheer NV aan dat het winstperspectief verbeterd zal worden door de kostenratio van het fonds te verlagen.

Jaap Kuin, werkzaam als analist bij het ING, stelt dat de aankondiging van een reorganisatie zonder veel details de nodige zorgen opwekt en negatieve gevolgen kan hebben voor de waarde van de aandelen.

De resultaten van Wereldhave over het jaar 2016 zijn zoals voorspeld. In het laatste kwartaal van het jaar nam de bezettingsgraad van het winkelvastgoed toe. Tot nu toe hebben beleggers niet massaal hun aandelen Wereldhave van de hand gedaan.

 

 

Door Redactie | Gepubliceerd op 17 februari 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email