Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Wereldhave naar WTC Schiphol en verkoopt kantoren

WTCSCHIPHOLOm vaart te maken in het geplande verkoopprogramma heeft beursfonds Wereldhave drie kantoorpanden verkocht in Parijs, Londen en Brussel. Tegelijk verhuist Wereldhave haar huidige hoofdkantoor in Den Haag naar het WTC Schiphol en schrapt het 15 banen.

In Parijs, Frankrijk, heeft Wereldhave overeenstemming bereikt over de verkoop van een kantoorontwikkeling in Joinville-le-Pont. Het kantoorgebouw, dat naar verwachting eind 2013 zal worden opgeleverd, wordt bij oplevering gekocht door een Franse bank voor een bedrag van €91,5 mln, ruim 25% boven de kostprijs van Wereldhave.

Ter uitvoering van het verkoopprogramma van niet-strategisch vastgoed, heeft Wereldhave in het vierde kwartaal van 2012 twee andere panden verkocht. Deopbrengsten worden aangewend voor de aflossing van leningen.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Wereldhave een kantoorgebouw verkocht aan de Dean Street in London voor GPB 20,7 mln, GBP 4 mln boven de boekwaarde. In België heeft Wereldhave overeenstemming bereikt over de verkoop van het Orion kantoorgebouw in Brussel voor €11,7 mln, gelijk aan de boekwaarde. Oplevering vindt naar verwachting plaats voor het einde van het jaar.

Begin december 2012 heeft Wereldhave verdere stappen gezet om de beheerskosten terug te dringen. Het aantal banen in Europa wordt met 15 verminderd van 138 tot 123. In het tweede kwartaal van 2013 verhuist Wereldhave met haar hoofdkantoor naar WTC Schiphol.

UPDATE 19/11: Volgens woordvoerder Richard Beentjes zal Wereldhave in het WTC Schiphol circa 1500 m2 gaan aanhuren. Met eigenaren CBRE GI en Schiphol Real Estate is een 10 jarig huurcontract getekend. “We streven naar een compacte organisatie. In het WTC Schiphol konden we alles op één vloer krijgen. Daar zullen we de directie en de Nederlandse organisatie van Wereldhave gaan huisvesten. In totaal gaat het om zestig personen die er zullen gaan werken. Dit – alles gelijkvloers en makkelijk indeelbare ruimtes – was naast de goede bereikbaarheid van openbaar vervoer en per auto de voornaamste afweging om te gaan verhuizen. In Den Haag zaten we al sinds de jaren zeventig maar was niet handig ingedeeld. We laten daar ongeveer bruto 2500 m2 achter.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 21 december 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email