Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Frits Panhuyzen

Foto van Frits Panhuyzen Sinds 1977 was de heer Panhuyzen actief als makelaar na het voltooien van zijn HBS opleiding en kandidaats Nederlands Recht aan de Universiteit van Nijmegen. Vanaf 1986 was hij mede eigenaar van Nolthenius|Panhuyzen Commercieel o.g. Makelaars te Arnhem. Later is deze vennootschap overgenomen door de Kamerbeek Groep en vervolgens door Meeùs (Aegon). In de periode 1999 – 2004 was hij directeur bij Meeùs. Tevens is hij van 1995 tot 2006 als mede initiator en directeur actief betrokken geweest bij het vastgoed groeifonds FiduVast. Hierdoor beschikt hij over specifieke kennis en ervaring met betrekking tot het besturen van een beleggingsfonds. Zijn huidige functie is algemeen directeur van SynVest Beleggingsfondsen.
 
 
Meer artikelen van Frits Panhuyzen

Wat zijn de consequenties van Brexit voor de vastgoedmarkt?

City_of_London_1 (1)De maand juni is volledig in de ban van het Brexit referendum. De spanning van het referendum heeft geleid tot een ware climax waarbij de Britten op de valreep, tegen de verwachtingen in, gekozen hebben om zich van de Europese Unie af te scheiden.

Al van te voren werden de Britten gewaarschuwd voor de eventuele gevolgen van het verlaten van de EU. Echter zal het vertrek van Groot-Brittannië niet alleen voor de Britten zelf maar ook voor de rest van de wereld gevolgen hebben.

De vraag is echter hoe groot de gevolgen buiten Groot-Brittannië daadwerkelijk zullen zijn. Het zakken van de Engelse pond zal een ontwikkeling in gang zetten binnen de Europese vastgoedmarkten.

Deze ontwikkelingen zullen de Nederlandse vastgoedmarkt echter grotendeels voorbij gaan. Mocht er sprake zijn van een verandering op de markt, dan verwacht de algemeen directeur eerder een positieve dan een negatieve trend.

Ik doel hierbij echter niet op de geruchten dat financiële dienstverleners vanuit Londen naar Amsterdam zouden verhuizen. Daar is het volgens mij nog te vroeg voor. Wel zal de euro, nu de waarde van de Engelse pond aan hevige schommelingen onderhevig is, meer gewild zijn bij beleggers.

Brexit zal meer impact hebben op de Duitse vastgoedmarkt. Deze doet het de afgelopen jaren erg goed en zal daardoor extra aantrekkelijk zijn voor beleggers. Aan de andere kant zullen Britse beleggers, vanwege de lagere pond, sneller geneigd zijn om Duits vastgoed van de hand te doen waardoor het aanbod toeneemt.

De gevolgen van Brexit zullen voor de Engelse vastgoedmarkt, zoals verwacht, negatief. Na de uitslag van het referendum werden direct een aantal deals afgeblazen. De onzekerheid van de Britse economie zorgt ervoor dat beleggers minder snel zullen kijken naar vastgoed in Groot-Brittannië. De prijzen van vastgoed zullen dan ook zakken.

Door Frits Panhuyzen | Gepubliceerd op 1 juli 2016