Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Voormalige ABN Amro kantoren in Bedum maken plaats voor luxe nieuwbouwcomplex

In het centrum van Bedum heeft DTZ Zadelhoff twee voormalige kantoorpanden van de ABN Amro verkocht. Op de ABN_1bankenlocatie aan de Molenstraat komt een luxe appartementencomplex te staan: Krijthe Börg. Dit nieuwbouwcomplex neemt de bewoners van het Groningse Bedum terug in de tijd, want het heeft de uitstraling van hotel Krijthe dat vroeger op deze plek stond.

In 2010 nam ABN Amro de Fortisbank over. Het kantoor van Fortis was in Bedum gelegen naast het ABN-kantoor. Het voormalige Fortiskantoor aan de Molenweg 1 werd gesloten en trok in bij ABN Amro aan de Molenweg 1A. Dit kantoor sloot haar deuren ook in maart 2012. ABN Amro is hun kantorennetwerk flink aan het verkleinen. In 2012 waren er landelijk gezien nog 460 kantoren, in 2015 zullen dit er nog maar 300 zijn. Internetbankieren is hiervan de grootste oorzaak.

‘Knipoog naar verleden’
Zowel Molenstraat 1 als Molenstraat 1A zijn nu verkocht door DTZ Zadelhoff. Michel Eijgelaar, DTZ Zadelhoff, vertelt: “Bouwbedrijf Kender is de officiële koper van de panden, maar eigenlijk is het een heel groepje dat hierbij betrokken is. Een aannemer, een lokale makelaar en ook de gemeente hebben zich achter de schermen bezig gehouden met de koop. Je kunt bijna spreken van een consortium, al is dat wat groots in dit kleine dorp. De panden gaan tegen de vlakte en er komt een nieuwbouwcomplex voor in de plaats. Ver voor de verkoop waren de nieuwbouwplannen al gemaakt, dus het was voor het dorp duidelijk hoe de toekomst van het terrein eruit ziet. Een erg leuk detail is dat de nieuwbouw een knipoog geeft naar hoe het vroeger was, want op de plek van de banken stond tot de jaren ’50 een hotel en de uitstraling van de nieuwbouwappartementen doet daar sterk aan denken”.

Molenstraat 1A stond te koop voor €225.000 en Molenstraat 1 voor €525.000. DTZ doet op verzoek van ABN Amro geen uitspraken over de daadwerkelijke transactieprijs. Per 1 december vindt de overdracht plaats.

Krijthe Börg
Nieuwbouwcomplex Krijthe Börg bestaat uit 3 verdiepingen waar 9 luxe appartementen in worden gebouwd. De appartementen hebben een grootte van 111 tot 200 m2 en kosten tussen de €225.000 en €350.000 v.o.n. Het complex wordt gerealiseerd op basis van consumentgericht bouwen, wat betekent dat de koper vanaf het begin inspraak heeft in de (af)bouw. Het traject van kopen en bouwen wordt begeleid door Makelaardij Dijk & de Vries Vastgoed en bouwkundig Adviesbureau Van der Plas b.v.

ABN Amro werd bij de verkoop van de panden begeleidt door DTZ Zadelhoff.

Door Redactie | Gepubliceerd op 14 oktober 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email