Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Taco Ulrich

Foto van Taco Ulrich Taco Ulrich is directeur van Westplan Investors NV en is verantwoordelijk voor investor relations. Voorafgaand aan zijn indiensttreding bij Westplan Investors NV was hij eigenaar van makelaarskantoor HRS Makelaardij en werkzaam bij FDC, een verzekeringskantoor. De heer Ulrich is afgestudeerd aan de HEAO (Sales en Marketing ) in Den Haag en heeft zijn ‘Master of Studies in Real Estate’ afgerond aan de Amsterdam School of Real Estate (Universiteit van Amsterdam).
 
 
Meer artikelen van Taco Ulrich

Vijf vragen aan Taco Ulrich, directeur bij Westplan Investors over de Amerikaans woningmarkt

Het is tijd om in te stappen. Vijf vragen aan Taco Ulrich, directeur bij Westplan Investors over de Amerikaanse woningmarkt.

Het lijkt erop dat de woningmarkt weer aantrekt. Wat is jullie huidige strategie in de VS?

De afgelopen 18 maanden hebben we ons gericht op de aankoop van “distressed” portefeuilles. Nu de prijzen weer stijgen is die periode voorbij en richten we ons weer op nieuwbouw.

Waarom zou je een ouder complex willen kopen tegen 5 of 6 % aanvangsrendement, terwijl je nieuw kan bouwen voor meer dan 7% aanvangsrendement?  De waarde van vastgoed zit bij de inkoop.

Liggen er nu niet meer kansen bij koopwoningen nu deze markt zich herstelt?

Goede vraag. Er is momenteel veel geld te verdienen met koopwoningen, maar de risico’s zijn navenant. Een grote groep Amerikanen, vooral jonge mensen, kunnen geen koopwoning kopen door de forse aanbetalingen die banken verlangen. Daarnaast zien we de trend dat het gebruik van een woning belangrijker wordt dan het bezit. Overigens zijn de nadelen van een koopwoning in deze crisis ook meer dan duidelijk geworden.

Zijn er nog specifieke gebieden in de VS waar jullie je op richten?

De afgelopen jaren gaat onze focus met name uit naar Texas. In een stad als Houston werken nu op dit moment meer mensen dan er voor de crisis aan het werk waren. Ons nieuwste fonds, zie ook www.westheimer.nl, zal ook in Houston gebouwd worden.

Zijn er nog risico’s waar jullie rekening mee houden?

Het zal vreemd klinken maar komend jaar verwachten we dat de bouwkosten licht zullen stijgen. Bij onze nieuwe investering Westheimer werken we samen met Wood Partners waar wij al meer dan 10 jaar naar tevredenheid mee samenwerken. Het complex is grotendeels een kopie van eerdere gebouwen, waardoor de bouwkosten heel goed in te schatten zijn. Desalniettemin hebben we een vaste aanneemsom met een garantie van onze partner. Nogmaals de winst zit bij de inkoop.

Laatste vraag; wat zal in jullie ogen de dollar doen?

Wij hebben verstand van onroerend goed en dan vooral van huurwoningen. Een mening over de waardeontwikkeling van de dollar laat ik graag aan de experts over. Mijn privé mening is dat de Dollar uiteindelijk betere papieren heeft dan de Euro. Een ander standpunt zou overigens ook vreemd zijn van iemand die zijn eigen geld in de VS investeert.

Meer weten over investeren in de VS? Klikt u dan hier!

Door Taco Ulrich | Gepubliceerd op 7 februari 2013