Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vijf vragen aan Raymond Hoogwegt, directeur Neddex.

Waar kennen beleggers Neddex van? لعبة الروليت في الكازينو
Neddex initieert en beheert sinds 2002 vastgoed- fondsen. De beleggers in onze vastgoedfondsen weten dat wij bij de selectie van het vastgoed niet alleen oog hebben voor de stenen, maar ook voor de huurders. Die zijn de bron van het rendement en geven stabiliteit aan een belegging. Het management heeft gemiddeld meer dan 20 jaar relevante ervaring in de vastgoed- en fi nanciële sector. Sinds 2002 heeft Neddex door de introductie van vastgoed-CV’s, obligaties en aandelen en dit nieuwe vastgoedfonds voor meer dan 200 miljoen euro fondsvermogen belegd. Alle fondsen realiseren goede directe rendementen uit de exploitatie.  

Waar belegt Neddex Vastgoedfonds XIV in?
Neddex Vastgoedfonds XIV belegt in nieuw en langjarig verhuurd winkelvastgoed. Gerenommeerde huurders als Karwei bouwmarkten, McDonald’s, KFC en Kwantum hebben gekozen voor deze toplocaties voor grootschalige detailhandel aan de rand van de binnenstad van Zaandam en Roermond. Door een combinatie van vooral landelijk bekende winkelketens als Loods 5, Hornbach, de kampeer- en outdoorstore De Vrijbuiter in Zaandam en onder andere MediaMarkt, Albert Heijn XL en Intersport Megastore in Roermond, zijn dit aantrekkelijke winkelgebieden met een groot verzorginggebied.

Kunt u meer vertellen over de huurders van dit vastgoedfonds?
Het vastgoed is verhuurd aan de Nederlandse moederconcerns van Karwei, McDonald’s, KFC en Kwantum. Het vastgoedfonds is dus niet afhankelijk van de franchisenemer. Huurders zijn solvabele ondernemingen die onderdeel zijn van succesvolle beursgenoteerde internationale concerns. De huurovereenkomsten hebben resterende looptijden van circa 9 tot 14 jaar.

Kunt u ons meer vertellen over grootschalig winkelvastgoed in de periferie van steden? كيف تفوز بالروليت
Shoppen doe je in de binnenstad, maar doelgericht kopen doen consumenten in toenemende mate via internet, maar vooral ook op goed bereikbare winkelgebieden met ruime gratis parkeermogelijk- heden aan de rand van de steden. Retailers hebben behoefte aan grotere vestigingen, zodat een breder en dieper productassortiment kan worden aangeboden. Aanvankelijk ging het om auto’s, boten en caravans. Daarna volgden o.a. doe-het-zelf producten, meubels, keukens en kampeerartikelen en nu ook steeds meer op het gebied van sport en consumentenelektronica en zelfs levensmiddelen. Tegelijkertijd hebben consumenten steeds meer de behoefte producten snel en gemakkelijk uit een ruim aanbod en tegen scherpe prijzen te kunnen kopen en direct mee te nemen: ‘cash and carry’. Winkelgebieden in de periferie van steden op goed bereikbare locaties en met ruime gratis parkeermogelijkheden voorzien in die behoefte. Van het Nederlandse winkelareaal is 39% gelegen in de centrale winkelgebieden in binnensteden en dorpscentra en slechts 12% in grootschalige perifere winkelgebieden. De huurprijzen zijn daar beduidend lager dan op de beste locaties in het centrum van een middelgrote stad waar huren worden betaald van gemiddeld 600 euro per vierkante meter per jaar. De huurprijzen aan de rand van de stad variëren van 75 tot 150 euro voor winkelruimte en van 225 euro tot 325 euro voor fastfoodvestigingen die ook vaak op deze locaties zijn gevestigd. De kans op een daling van de huurprijs in goede perifere winkelgebieden is kleiner dan op veel andere winkellocaties in Nederland. De beste locaties bieden zelfs huurgroeipotentie door een toenemende vraag van retailers naar dergelijke grootschalige winkels.

Hoe is het vastgoed gefinancierd en wat is het rendement?
Het vastgoed is gekocht voor in totaal 14.572.865 euro vrij op naam. Dit is lager dan de getaxeerde marktwaarde van 14.770.000 euro kosten koper. Het vastgoedfonds is met 60% behoudend gefinancierd met langjarige bankleningen van FGH Hypotheekbank en de Rabobank. Het renterisico is beperkt met rentederivaten. Doordat het fonds minder rente betaalt dan verondersteld in het prospectus hebben wij de geprognosticeerde rendementen naar boven bijgesteld. Het verwacht direct fondsrendement uit exploitatie is 9,3% per jaar. المراهنة على المباريات Daarvan wordt door het vastgoedfonds vanaf aanvang op jaarbasis 7,75% uitgekeerd. Door verkoop wordt een totaal beleggersrendement 10,55 % per jaar verwacht. Door de combinatie van langjarige huurovereenkomsten, solvabele huurders, nieuw vastgoed en goede financieringsafspraken, kan met deze belegging een aantrekkelijk en stabiel rendement worden gerealiseerd.

Door Redactie | Gepubliceerd op 3 november 2011

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email