Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vijf vragen aan Patrick van Harderwijk van Westplan Investors NV

Westplan senioren woningenIn september introduceert Westplan Investors een fonds dat belegt in verhuurde senioren woningen in Nederland. Een groeifonds met een aantrekkelijk cash rendement dat investeert in de enige groeimarkt binnen het Nederlandse vastgoed;  seniorenwoningen. De FBI status van het fonds zorgt voor een maximale uitkeerbare cashflow, lage belasting  en een lage leverage.  De certificaten zijn verhandelbaar waardoor investeerders niet meer gebonden zijn aan een vaste looptijd.

Jullie ervaring ligt toch in de VS?

Westplan is al meer dan 15 jaar actief in het structureren van vastgoedfondsen voor particulieren en institutionele beleggers. De nadruk van onze portefeuille ligt geografisch gezien in de VS maar onze focus ligt altijd al bij onroerend goed, met name verhuurde woningen aan particulieren. Dat is een apart vak in de vastgoedwereld en alleen lucratief als je actief je panden beheerd. Dat is iets wat we door de jaren wel hebben geleerd. Op ons kantoor is Lisse hebben we de juiste mensen zitten met jarenlange ervaring in het Nederlandse vastgoed en daarbij werken we samen met een sterke locale partner die ruim 100 serviceflats in beheer heeft met ruim 13.500 woningen

Waar richt het Westplan senioren woningen fonds zich op?

De naam zegt het eigenlijk al. Het fonds investeert in verhuurde senioren flats verspreid over heel Nederland. De eerste aankoop staat mooi gesitueerd aan de Westerschelde. Bewoners leven geheel zelfstandig en kunnen indien gewenst modulair zorgdiensten inkopen. Alle zorg en specifieke beheertaken worden verzorgd door een zeer ervaren partner. Huurprijzen liggen rond de €700 per maand en zijn geïndexeerd.  We investeren alleen in gebouwen als we de meerderheid van de VVE verkrijgen.

Wat maakt dit fonds bijzonder?

Allereerst natuurlijk de doelgroep. De vraag naar dit soort woningen zal toenemen.  Dit komt niet alleen door de toename van het aantal senioren maar ook door de langere levensverwachting.  Demografische ontwikkelingen onderschrijven dat.

De fiscale status (FBI) zorgt voor maximale uitkeringen aan de investeerders en voor een veilige lage leverage.

Van het verwachte rendement van 9% per jaar wordt half jaarlijks de cashflow uitgekeerd. Investeerders participeren in een groeifonds en kunnen hun certificaten verhandelen. Dit biedt  flexibiliteit voor investeerders. Vastzitten aan een looptijd is bij dit fonds verleden tijd.

Doordat de huren jaarlijks geïndexeerd worden, is dit fonds een geweldige bescherming tegen inflatie. Westplan biedt naast een rendement van gemiddeld 9% op jaarbasis ook de ervaring van een solide onderneming die al meer dan 15 jaar rendement maakt voor haar investeerders.

 Waarom noemen jullie het fonds defensief?

Dat heeft met de manier van risicobeperking te maken. Het fonds kent een lage leverage, tot maximaal 60% vreemd vermogen  en een beoogde grote spreiding van zowel huurders als locaties.

De complexen zijn al gebouwd en verhuurd, dus we hebben geen bouw- en marktrisico. Onderhoud is in kaart gebracht zodat we goed weten wat de kosten en opbrengsten zijn.  Daarnaast trekken we lang lopende financieringen aan wat de stabiliteit van het fonds ten goede komt.

Hoe kunnen beleggers deelnemen?

Het fonds is geschikt voor zowel particuliere als institutionele investeerders. Zodra het prospectus goedgekeurd is door de STV staat de inschrijving open.  Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@westplan.nl

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over vastgoedfondsen? Meld u dan aan voor het maandelijks gratis E-magazine.

Door Redactie | Gepubliceerd op 8 september 2011

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email