Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nick Blom

Foto van Nick Blom Nick Blom is na zijn HBO Makelaardij opleiding, begonnen als woning makelaar in Amsterdam. In 2007 heeft hij de overstap gemaakt naar een van de grootste aanbieders van niet-beursgenoteerd vastgoedfondsen van Nederland. Daar is hij gestart als vastgoedmanager (beheer) en uiteindelijk is hij verantwoordelijk geweest voor een commerciële afdeling gericht op particuliere beleggers. Sinds 2009 is Nick directeur van Vastgoedvergelijker.nl en hoofdredacteur van het maandelijkse Vastgoedvergelijker.nl E-magazine.
 
 
Meer artikelen van Nick Blom

Vijf vragen aan de heren Zwart en de Wijs, directeuren Heerenstede Vastgoed

Waar kennen beleggers Heerenstede Vastgoed van?

De 8% Obligatie Heerenstede Duitsland Vastgoed II is al weer de 11e emissie van Heerenstede Vastgoed. Beleggers kennen Heerenstede van de eerder geïntroduceerde vastgoedfondsen. Bij iedere nieuwe emissie wordt gebruik gemaakt van het vaste databestand en natuurlijk van internet om de nieuwe aanbieding onder de aandacht te brengen. Gedurende de afgelopen jaren hebben veel beleggers aangegeven dat zij geïnformeerd willen worden bij nieuwe introducties. Heerenstede ontwikkelt vastgoedbeleggingen voor een zeer breed publiek. Zo zijn er in het verleden specifieke vastgoedfondsen geïntroduceerd (winkels, kantoren, bedrijfspanden en/of leisure), maar daarnaast ook mixfondsen met meerdere typen vastgoed samengevoegd. Al deze fondsen laten een uitstekende performance zien, waardoor de beleggers in deze fondsen niet teleurgesteld worden.

Waarin investeert Heerenstede Duitsland Vastgoed II?

Heerenstede Duitsland Vastgoed II belegt in drie bedrijfspanden in Duitsland. Alle panden bevinden zich op goede locaties in het westen van Duitsland. Het betreffen zeer recent gebouwde panden van een perfecte kwaliteit. De huurders van de panden zijn grote, gerenommeerde en vooral kredietwaardige Duitse ondernemingen. De gemiddelde contractduur van de huurovereenkomsten ligt in Duitsland over het algemeen hoger dan in Nederland. Zo zijn ook deze drie panden langjarig verhuurd. De gemiddelde looptijd van de huurovereenkomsten ligt boven de dertien jaar!

Kortom, het betreft een prima mix van panden, qua locatie goed gespreid en langjarig verhuurd aan solvabele huurders.

Wat is de strategie achter het fonds?

De strategie achter het fonds is een aantrekkelijke vastgoedportefeuille te beheren met een goed exploitatierendement (= huurinkomsten -/- alle kosten). De panden die zijn aangekocht hebben huurovereenkomsten met een dusdanig lange looptijd, waardoor de verkoop of herfinanciering na maximaal 7 jaar eenvoudiger wordt. Op dat moment kennen de huurovereenkomsten nog een looptijd van rond de zeven jaar, waardoor deze panden voor een grotere groep beleggers interessant zijn.

Wat is het rendement?

Het jaarlijkse rendement op de obligatie bedraagt 8%. Dit rendement wordt aan het einde van ieder kwartaal (2%) uitgekeerd aan de obligatiehouders. Het exploitatierendement op het vastgoed binnen Heerenstede Duitsland Vastgoed II vormt de basis voor het aan de obligatiehouders uit te keren rendement. Heerenstede is van mening dat het rendement van 8% relatief hoog is ten opzicht van het risicoprofiel van dit fonds.

Waarom moet de belegger voor deze belegging kiezen?

Wij hechten er altijd aan te benadrukken dat beleggers niets moeten. Maar willen mensen beleggen in een solide beleggingsproduct met een zeer goed verwacht rendement, dan is de 8% Obligatie Heerenstede Duitsland Vastgoed II wel een heel erg aantrekkelijk product. Het is met name een overzichtelijk en transparant product. Mensen weten exact waarin ze beleggen en de risico’s zijn vooraf goed in te schatten. Daarmee is het dus een verstandige keuze om deze obligatie onderdeel uit te laten maken van de totale beleggingsportefeuille.

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 1 februari 2011