Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vierde winkelvastgoedfonds Homburg Capital en Holland Immo Group voltekend

Het vierde gezamenlijke winkelvastgoedfonds van Homburg Capital (HC) en Holland Immo Group (HIG), Winkelvastgoedfonds Duitsland 4 NV genaamd, is binnen acht weken na introductie voltekend. Met deze emissie hebben HC en HIG gezamenlijk 2.333 certificaten geplaatst ter waarde van € 11,7 miljoen. De belangstelling bij de particuliere beleggers overtrof dit bedrag ruimschoots. Dit fonds belegt in nieuwe winkels voor dagelijkse voorzieningen (food en non-food) in (West) Duitsland. De vastgoedportefeuille bestaat uit drie binnenstedelijke winkelcentra, gelegen in Hamm, Niederzier (deelstaat Nordrhein-Westfalen) en Kiel (deelstaat Schleswig-Holstein) met als huurders o.a. Sky (Coop), EDEKA, REWE, DM, KiK, TEDi, Takko en Rossmann.

De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt ruim 13,8 jaar. De beoogde looptijd van het fonds is 7 tot 10 jaar. Het verwachte totaalrendement komt uit op 8,7% per jaar, waarvan 7% direct uitkeerbaar.

Het totale investeringsvolume van € 28,3 miljoen is voor € 16,6 miljoen (59%) hypothecair gefinancierd bij de Duitse WGZ Bank.

HC is onderdeel van de Homburg groep en is al jarenlang marktleider in Nederland bij het initiëren en begeleiden van emissies van nieuwe vastgoedbeleggingen en het beheren van bestaande vastgoedfondsen. HIG is een top 10 aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het initiëren en beheren van winkelbeleggingen in Nederland en Duitsland.

 

Door Redactie | Gepubliceerd op 30 juni 2011