Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vier miljoen euro beschikbaar voor meer studentenwoningen in hoofdstad (incl. kaart)

De hoofdstad blijft hardnekkige tekorten houden voor wat betreft het aantal woningen voor studenten en jongeren. De Villa Mokum Amsterdam studentenwoningen (2)komende vier jaar moeten er 8000 extra studenteneenheden en 2500 jongerenwoningen bijkomen. Daarvoor heeft Amsterdam €4 miljoen beschikbaar voor corporaties en particuliere beleggers.

Wethouder Bouwen en Wonen Laurens Ivens: “Er is nog steeds een groot tekort aan studenten- en jongerenwoningen, daarom moet er de aankomende periode fors bij gebouwd worden. Daarbij is het belangrijk dat de woningen betaalbaar zijn.”

Productie opgevoerd
De bouwproductie wordt opgevoerd naar 5.000 woningen per jaar in 2018. Een deel hiervan is specifiek gericht op jonge mensen. Veel jongeren komen naar Amsterdam om te studeren of te werken of groeien op in Amsterdam en willen het ouderlijk huis verlaten. Om zich te kunnen ontwikkelen en mee te draaien in de samenleving hebben zij behoefte aan een goede en eigen plek om te wonen.

Om de nieuwe woningen te realiseren is de inzet van zowel de woningcorporaties als die van particuliere investeerders nodig. De gemeente stimuleert en ondersteunt initiatieven en stelt locaties beschikbaar voor projecten voor jongeren- en studentenhuisvesting. Hiervoor heeft de gemeente vier miljoen beschikbaar de komende vier jaar. 

Projecten op de kaart
De afgelopen jaren zijn ondanks de crisis in de bouw in Amsterdam bijna 7.750 studenteneenheden en zo’n 2.000 woonplekken voor jongeren bijgekomen.

Zie voor een overzicht van gerealiseerde projecten en projecten in ontwikkeling deze kaart met in-en uitzoom mogelijkheden. 

Door Redactie | Gepubliceerd op 1 december 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email