Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vestia verkoopt parkeergarage Rotterdamse Zorgboulevard aan Holland Immo Group

Vestia verkoopt de parkeergarage, gesitueerd op de Zorgboulevard in Rotterdam aan Holland Immo Group. Het betreft Foto verkoop parkeergarage Medimall Rotterdam Vestia Holland Immo Groepeen parkeergarage met 1.800 parkeervakken, verdeeld over vijf lagen. Het gebouw is zo’n 350 meter lang en behoort tot de top 3 van de grootste parkeergarages van Nederland.

Arjan Schakenbos, voorzitter Raad van Bestuur van Vestia: “Met de verkoop van de parkeergarage komt Vestia tegemoet aan het verzoek van ex-minister Liesbeth Spies om de Medimall en de parkeergarage te verkopen. Maar bovenal past het niet in het beleid van Vestia, want commercieel vastgoed zonder een directe binding met sociale huurwoningen zien wij niet als onze kerntaak. We zijn blij met de verkoop van de parkeergarage op de Zorgboulevard. We zetten weer een stap in ons financieel herstel én leveren een bijdrage aan de wensen van politiek Nederland over waar corporaties van zijn.” De Zorgboulevard is in 2011 geopend en bestaat naast het Maasstad Ziekenhuis en de parkeergarage uit een zorgverzamelgebouw, de Medimall. Dit gebouw huisvest diverse bedrijven op het gebied van gezondheid, horeca, kantoor, sport en retail.

Parking Fund Nederland II

Vestia verkoopt de parkeergarage aan Parking Fund Nederland II, het tweede parkeergaragefonds van Holland Immo Group. Manfred Kuhl, directievoorzitter: “We zijn verheugd met de verwerving van deze parkeergarage die uitstekend past binnen de strategie van onze parkeergaragefondsen. Ziekenhuislocaties als deze, met bewezen parkeerbewegingen en een langjarig huurcontract met een parkeergarage-exploitant als Q-Park, bieden een solide basis voor stabiele rendementen voor onze beleggers. Op deze wijze geven we verdere invulling aan onze strategie voor parkeergarages, die gericht is op zowel binnenstedelijke parkeerlocaties als ziekenhuislocaties.” Jones Lang LaSalle en Houthoff Buruma hebben Vestia begeleid in dit openbare verkoopproces.

Herstel Vestia vordert

De verkoop is onderdeel van het voornemen van Vestia om vanaf 2012 tien jaar bijna 1.600 woningen per jaar te verkopen. Dit ter verbetering van de financiële positie op langere termijn, zodat Vestia (weer) kan voldoen aan haar volkshuisvestelijke taken. De verkoopprijs ligt in lijn met de taakstelling. De verkoop van deze portefeuille is wederom een belangrijke stap na eerdere succesvolle verkopen van bijna 500 eengezinswoningen dit jaar en diverse complexverkopen, zoals overname van 850 studentenwoningen vorige maand aan DUWO. 

Over Holland Immo Group BV

Holland Immo Group is een top-5 vastgoedfondsaanbieder voor, met name, particuliere belegger en heeft sinds 2001 in totaal 25 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van € 740 miljoen. Sinds 2008 is Holland Immo Group actief met het initiëren van Duitse winkelfondsen. Het eerste parkeergaragefonds, Parking Fund Nederland I, werd eind 2012 succesvol geplaatst. Parkeergaragefondsen worden in samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren geïnitieerd en geplaatst.

Over Vestia
Vestia verhuurt, verkoopt en beheert woningen in heel Nederland, vooral in de regio’s Rijnmond en Haaglanden. Vestia zet zich in voor goede dienstverlening aan haar klanten: de huurders en kopers van een woning van Vestia. Wij hebben goed onderhouden woningen in een fijne buurt, waar onze klant zich thuis kan voelen.
www.vestia.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 7 november 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email