Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vermogensbank Alex biedt beleggersplatform voor direct vastgoed Vastgoed Fundament Fonds verhandelbaar via Alex.nl

Beleggers kunnen vanaf deze week ook beleggen in direct vastgoed via de beleggingssite van vermogensbank Alex. Het Vastgoed Fundament Fonds, beheerd door Annexum, is het eerste fonds dat deze mogelijkheid via Alex biedt. Beleggers kunnen hierdoor binnen één en hetzelfde fonds eenvoudig een maatwerk vastgoedbeleggingsportefeuille samenstellen en nog meer spreiding aanbrengen binnen hun gehele portefeuille.

Dit is mogelijk vanwege de aandelen A, B en C van het Vastgoed Fundament Fonds (VFF). VFF biedt met deze drie verschillende aandelen de mogelijkheid om te beleggen in zowel direct vastgoed in Nederland als in beursgenoteerde Nederlandse en Europese vastgoedfondsen.

Fondsconstructie Vastgoed Fundament Fonds
-Beleggingsrichtlijn Aandeel A: voornamelijk direct vastgoed met overwegend beursgenoteerde vastgoedfondsen;
-Beleggingsrichtlijn Aandeel B: volledig in Europese beursgenoteerde vastgoedfondsen;
-Beleggingsrichtlijn Aandeel C: circa 85% direct vastgoed en circa 15% via een goed renderende     depositorekening.

Over het Vastgoed Fundament Fonds
Het Vastgoed Fundament Fonds N.V. bestaat sinds 2003. De aandelen A, B en C van het Vastgoed Fundament Fonds zijn dagelijks verhandelbaar en de voor uitkering beschikbare winst wordt elk kwartaal in de vorm van dividend aan de beleggers uitgekeerd. De prospectus vermeldt een te verwachten rendement van Aandeel A van gemiddeld 8 – 10% op jaarbasis. De rendementsverwachting van het Aandeel C is gemiddeld 6% – 8% op jaarbasis. Het fonds wordt beheerd door Annexum, toonaangevend specialist in beleggingen voor de particuliere en institutionele markt. Het totaal belegd vermogen van Annexum bedraagt circa € 1,1 miljard. Annexum Beheer B.V. is geregistreerd bij de AFM op grond van de Wft. www.annexum.nl

Over Alex

De in 1999 opgerichte internetbank Alex had vanaf het begin de missie beleggers direct toegang tot de beurs te bieden, zonder tussenkomst van adviseurs en bankmedewerkers. Heel laagdrempelig, begrijpelijk, gemakkelijk en met gevoel voor de klant. Hierdoor groeide de internetbank uit tot marktleider op het gebied van online beleggen waarna het ook Alex Sparen en Alex Vermogensbeheer oprichtte. www.alex.nl

Loop geen onnodig risico, lees de financiële bijsluiter. De prospectus is verkrijgbaar via (020) 572 01 01 of bovenstaande website. Het risico dat u uw inleg niet terugkrijgt zoals opgenomen in de financiële bijsluiter is groot. Dit risico kan hoger of lager worden, afhankelijk van bijvoorbeeld uw beleggingskeuze. Bespreek uw risico met een adviseur.

Bron: Annexum.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 18 maart 2010