Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Verkoop woningen al voor oprichting Woningfonds Annexum & Direct Wonen

De verkoop van de woningen van het eerste woningfonds van Direct Wonen Vastgoed en Annexum verloopt boven verwachting. Sinds april dit jaar is begonnen met de verkoop van de leeggekomen woningen voor Woningfonds Apeldoorn. Inmiddels zijn de eerste zeven appartementen verkocht voor een prijs die gemiddeld boven de taxatiewaarde ligt. Het doel om eind 2010 tien appartementen te verkopen lijkt hiermee ruimschoots gehaald te worden.

Per 30 juni is het Woningfonds Apeldoorn opgericht. Het woningfonds bestaat uit drie Apeldoornse woontorens met 170 appartementen met een totale waarde van ruim 23 miljoen euro. Particuliere beleggers delen mee door middel van participaties van 25.000 euro. Het verwachte totaalrendement bedraagt gemiddeld 8,3% op jaarbasis.

Sterk basisrendement
“Op 30 juni vond de oprichting van Woningfonds Apeldoorn plaats. Het is goed om te zien dat de verkoop van de appartementen in zo’n kort tijdsbestek al zeer voorspoedig en voor goede verkoopprijzen verloopt. Dit bewijst nogmaals dat woningfondsen een interessante belegging zijn. Een belegging waar stabiele basisrendementen met beperkt risico mogelijk zijn”, aldus Huib Boissevain, algemeen directeur van Annexum.

Over Woningfonds Apeldoorn
Woningfonds Apeldoorn CV bestaat uit drie woontorens in Apeldoorn met 170 appartementen verdeeld over 16 verdiepingen per toren. Beleggers ontvangen een basisrendement uit de huuropbrengsten en kunnen daarnaast een additioneel rendement ontvangen door de (tussentijdse) verkoop van vrijkomende appartementen. Woningfonds Apeldoorn CV wordt beheerd door Annexum Beheer – toonaangevend specialist in beleggingen voor de particuliere en institutionele markt – en Direct Wonen Verhuur – marktleider in particuliere woningbemiddeling. Annexum heeft in de afgelopen jaren meerdere vastgoedbeleggingen geplaatst, waaronder Casino Vastgoed Amsterdam CV, Vastgoed MECC CV en een aantal supermarktfondsen. Het totaal belegd vermogen van Annexum bedraagt circa € 1,1 miljard. Annexum Beheer BV is een beheerder in de zin van de Wet op het financieel toezicht en is geregistreerd bij de AFM.www.annexum.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 5 juli 2010