Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoedvergelijker.nl E-magazine November 2014 online!

Het Vastgoedvergelijker.nl E-magazine van deze maand staat, zoals u mag ver- wachten, weer boordevol nieuws, research, Magazine_november2014columns en bedrijfsreportages. We beginnen, zoals u gewend bent, met een kort nieuwsoverzicht.

Daarna nemen wij u mee naar het Congres Vastgoed Beleggen 2014, dat 18 november heeft plaats gevonden in het Novotel in Amsterdam. In een uitgebreid verslag komen alle hoogtepunten van deze geslaagde middag met 240 deelnemers aan bod.

Vijf vragen stelden wij aan Manfred Kühl, directeur Holland Immo Group over Winkelfonds Duitsland 10. Wat zijn de belangrijkste elementen van dit fonds en waarom beleggen in Duitsland.

Verder: wie huurwoningen in Nederland te koop heeft, die kan goede zaken doen met Duitse partijen. Zo stellen Duitse banken woningcorporaties honderden miljoenen aan financiering hiervoor beschikbaar. Dat blijkt uit onderzoek van Capital Value onder de 40 grootste Duitse banken. De banken zijn vooral gecharmeerd van stabiele huurstromen en aantrekkelijke rendementen. Vooral nieuwbouw appartementen zijn in trek.

Haerzathe directeur Eric Nijkamp, praat ons bij over studentenhuisvesting en de beleggingsmogelijkheden van zijn nieuwste fonds Haerzathe Studentenunits II BV.

Verder Syntrus Achmea Real Estate & Finance ziet herstel van de vastgoedmarkten, zowel internationaal, als in Nederland. In Nederland bieden huurwoningen en woninghypotheken het meeste perspectief voor investeerders. Internationaal gezien is een verschuiving te zien naar meer stabiele markten, zoals Duitsland en de VS.

Peter van Kleef, Chief Financial Officer at Palmer Capital Fondsenbeheer geeft ons een beeld van zijn nieuwste converteerbare obligatie uitgifte. Het beursgenoteerde Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (Property Fund) heeft als doelstelling het beleggen in commercieel onroerend goed in Centraal Europa.

Tot slot: Zoals bekend is tot 1 januari 2015 goedgekeurd dat het verlaagde btw-tarief van toepassing is op renovatie- en herstelwerkzaamheden van/aan woningen die langer dan twee jaren geleden voor het eerst in gebruik zijn genomen. Het kabinet en een aantal oppositiepartijen zijn in het begrotingsakkoord voor 2015 overeengekomen dat het tijdelijke verlaagde btw-tarief wordt verlengd tot 1 juli 2015.

Klik hier voor het Vastgoedvergelijker E-magazine.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 november 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email