Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoedvergelijker Magazine november online!

Het Vastgoedvergelijker.nl E-magazine van deze maand staat, zoals u mag verwachten, weer boordevol nieuws, research, Vastgoedvergelijker_magazine_novembercolumns en bedrijfsreportages. We beginnen, zoals u gewend bent, met een kort nieuwsoverzicht.

Vijf vragen stelden wij aan Thomas Kühl, directeur van Holland Immo Group over Winkelfonds Duitsland 8 NV.

De financieringsactiviteiten van de vastgoedbanken lijken gelijk op te trekken met de licht aantrekkende vastgoedbeleggingsmarkt. Hoewel de banken de grootste verschaffers zijn van vreemd vermogen duiken nieuwe kredietverleners uit onverwachte hoek op. Meer hierover in het onderzoek vastgoedfinanciers van Vastgoedjournaal.

Na Duitsland, Denemarken komt Nederland op de derde plaats van de meest aantrekkelijke landen in Europa om te beleggen in huurwoningen. Dat blijkt uit eigen onderzoek onder internationale beleggers door woningbeleggingsadviseur Capital Value. Verwacht wordt dat de toegenomen interesse kan leiden tot miljarden extra investeringen op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt.  Door de enorme stijging van de prijzen in Duitsland in de afgelopen jaren, zien beleggers dat er in Nederland nu betere rendementen zijn te realiseren. Capital Value verwacht dat nog in 2013 meerdere transacties met buitenlandse beleggers zullen plaatsvinden.

Verder een onderzoek van IVBN: Indirect beleggen levert hoger rendement dan direct vastgoed Nederlandse institutionele beleggers Nederlands vastgoed betreft. Hierop is in de periode 2000 – 2012 een gewogen gemiddeld jaarrendement behaald van 8,5%. Inclusief de buitenlandse beleggingen komt het gewogen gemiddeld jaarrendement op 9,2%.

Tot slot een exclusief Vastgoedjournaal interview met Taco de Groot topman Vastned tevreden ondanks daling bezettingsgraad.

Klik hier om het E-magazine te bekijken.

Door Redactie | Gepubliceerd op 4 november 2013