Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoedvergelijker Magazine januari online!

Het Vastgoedvergelijker.nl E-magazine van deze maand staat, zoals u mag verwachten, weer boordevol magazine_januari2014nieuws, research, columns en bedrijfsreportages. We beginnen, zoals u gewend bent, met een kort nieuwsoverzicht.

Vijf vragen stelden wij aan Rob Knobben, directeur van Beethoven Beheer over het Woon-Winkel Fonds.

Verder spelen in de vastgoedsector twee belastingen een cruciale rol: btw en overdrachtsbelasting. Een terrein vol fiscale valkuilen. Wij spraken daarover met mr. Machiel van Driel. Hij geeft leiding aan het grootste onafhankelijke btw-advieskantoor van Nederland: Van Driel Fruijtier btw-specialisten.

Stel je eens voor. Je woont als Ajax-fan in een luxe appartement in de Arena. Je parkeert makkelijk. Loopt naar gezellige winkels, restaurants en je werk. Wedstrijden kijk je, samen met vrienden en familie, vanuit het comfort van je eigen woonkamer. Een utopie? Niet voor Amerikaanse sportfans in Atlanta, Dallas, Houston en steeds meer grote steden. Ewoud Swaak van Westplan verteld.

Verder een onderzoek van Jones Lang LaSalle: Verwacht wordt een forse stijging van het totale beleggingsvolume over 2013. Het totale beleggingsvolume voor direct commercieel vastgoed zal per 31 december uitkomen op € 4,9 miljard, dit is een stijging van meer dan 17 procent ten opzichte van 2012. Zoals de vastgoedadviseur eerder dit jaar al voorspelde, is de trend van dalende beleggingsvolumes doorbroken.

Tot slot een veelgehoorde oplossing voor problemen in winkelgebieden is omzethuur. In andere Europese landen een ingeburgerd fenomeen, in Nederland staat het nog in de kinderschoenen. Enkele voors en tegens.

Klik hier om het E-magazine te bekijken.

Door Redactie | Gepubliceerd op 15 januari 2014