Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoedvergelijker E-magazine februari online!

Het Vastgoedvergelijker.nl E-magazine van deze maand staat, zoals u mag verwachten, weer magazine_februari_2015boordevol nieuws, research, columns en bedrijfsreportages. We beginnen, zoals u gewend bent, met een kort nieuwsoverzicht.

Zes vragen stelden wij aan Rob Knobben, directeur Beethoven Beheer. Hij praat ons bij over het Woon-Winkel Fonds en de beleggingsmogelijkheden. Waarom zou u nu in vastgoed beleggen?

Wat doen we met winkels zonder toekomstkansen? Louis Huijts is VBO Makelaar en voorzitter sectie Bedrijfsmatig Vastgoed. Hij geeft zijn visie op deze vraag.

Ook leest u het nieuwste VastgoedVisie rapport van DTZ Zadelhoff. Hierin worden verschillende vastgoedmarkten gespiegeld aan enkele tendensen, die ongeacht conjuncturele ontwikkelingen een rol spelen en van invloed zijn op deze markten.

Verder heeft Westplan, net na de financiële crisis, vier projecten uit haar portefeuille geherfinancierd. Onlangs zijn drie van deze projecten tegen aanzienlijk betere condities en voorwaarden opnieuw geherfinancierd en naar verwachting volgt het vierde project eveneens op korte termijn.

Een interessant onderzoek van Pieter van der Heijde: Gemeenten domineren het ontwikkelingsproces van nieuwe centra en bepalen zowel de locatie en het vastgoedprogramma als de stedenbouwkundige opzet. De kennis en kunde van private partijen wordt hierbij onvoldoende benut. De lokale overheden streven naar maximale inkomsten uit grondverkoop door voorkeur te geven aan functies met hoge grondopbrengsten (zoals winkels en kantoren) en deze metrages op te hogen.

Verder heeft de Britse investeerder Round Hill Capital voor €365 miljoen een portefeuille van 3786 huurwoningen van het Wooninvesteringsfonds overgenomen. Het is daarmee de tweede grote woningbeleggingsdeal in Nederland na de transactie met de Duitse belegger Patrizia eerder dit jaar van €577 miljoen.

Tot slot omdat de productie van consumentengoederen in de toekomst steeds dichter bij de consument plaats gaan vinden – door Big-Data ontwikkelingen als 3D-printing, robotisering, ecommerce en big data – schept dit goede kansen voor Nederlands industrieel vastgoed en hoogwaardige bedrijventerreinen. Dat voorspelt Colliers International in haar nieuwe rapport ‘Getting Closer to the Customer’.

Klik hier om het E-magazine te bekijken.

Door Redactie | Gepubliceerd op 8 februari 2015