Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoedsector werkt aan nieuwe, brede branchevereniging voor participatiefondsaanbieders

Er komt een nieuwe, sectorbrede branchevereniging voor participatiefondsaanbieders van niet-genoteerde vastgoedfondsen zoals vastgoedcv’s, – maatschappen en – obligaties. Mede-initiatiefnemer en pleitbezorger van de nieuwe branchevereniging is Manfred Kühl, directielid van participatiefondsaanbieder Holland Immo Group, en momenteel vice-voorzitter van de Vereniging Vastgoed Fondsen (VVF). Half februari zal het initiatief definitief bekend worden gemaakt. Dat heeft Kühl tegenover Vastgoedjournaal verklaard op het STV-symposium op Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.

Kühl: “We hebben het nieuwe initiatief binnen de VVF uitgedragen bij het bestuur en de leden. Met positief resultaat. De leden van de VVF staan er positief tegenover, evenals het voltallige bestuur. Dit is een positieve ontwikkeling binnen de branche om scheiding aan te brengen tussen belangenvertegenwoordiging van de gehele branche enerzijds en toetsingen/keurmerken zoals van de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) en de komst van een ratinginstituut anderzijds. De markt vraagt om duidelijkheid, dat heeft ook Robert Weisz van de STV vandaag op het symposium duidelijk gemaakt. Hiermee behoort de oude bloedgroepenstrijd tussen de aanbieders – de STV versus de VVF gelukkig tot het verleden. Door het positieve advies van het bestuur van de VVF ten aanzien van dit initiatief naar de leden toe, draagt de VVF nu positief bij aan de verdere professionalisering van de sector.”

Kühl benadrukt dat belangenbehartiging dé kerntaak is van een branchevereniging van aanbieders van vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere beleggers. Er zal daarom niet worden meegewerkt aan de opzet van een platform voor gedupeerde beleggers. In een recent interview in een landelijk vastgoedblad maakte Niek van Dijck, huidig voorzitter van VVF, zich eerst wel sterk voor een platform voor gedupeerde beleggers. “Een dergelijk platform behoort niet tot de kerntaken van een branchevereniging en daartoe zullen derhalve ook geen initiatieven worden genomen”, aldus Kuhl.

Door Redactie | Gepubliceerd op 28 januari 2011