Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoedpartijen realiseren 400 studentenwoningen op campus van Wageningen

Gisteren is de officiële handtekening gezet voor de realisatie van Campus Plaza: een complex van 400 studentenwoningen, Campus Plaza Wageningen Overview1winkels en horeca op de Campus van Wageningen UR. Initiatiefnemers voor Campus Plaza zijn Plegt-Vos Bouwgroep uit Oldenzaal en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling BV uit Doetinchem. De exploitatie van de woningen komt in handen van studentenhuisvester DUWO. Het complex zal voor aanvang van het nieuwe studiejaar 2016-2017 worden opgeleverd.

Campus Plaza is gelegen op de campus van Wageningen UR aan de Bornsesteeg, de fietsroute tussen de stad en de onderwijsgebouwen van de universiteit. In het complex kan op verschillende manieren worden gewoond, zelfstandig of in een groep. Ook short-stay behoort tot de mogelijkheden. De groepswoningen hebben een gemeenschappelijke woonkeuken en meerdere individuele slaapkamers met eigen sanitair.

Het nieuw geplande plein met commerciële functies in de plint ligt aan de drukke fietsverbinding tussen de binnenstad  en de universiteit. Er is ruimte voor kleinschalige detailhandel en horeca, zoals een kleine supermarkt, winkeltjes, café, lunchroom, kapper of fietsenmaker. Het plein krijgt een verhard karakter als tegenhanger van de parkachtige Campus. Op het plein worden duurzame thema’s gevisualiseerd waarbij studenten en plaatselijke ondernemers betrokken worden.

Bij de plannen voor Campus Plaza speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Een minimale uitstoot van CO2 en een gemiddelde GPR score van 8,0 op het gebied van duurzaamheid vormen het uitgangspunt. Daarnaast is veel aandacht besteed aan sociale duurzaamheid, wordt ruimte geboden aan ondernemerschap en biedt het complex ruimte voor innovatie en onderzoek.

Door Redactie | Gepubliceerd op 16 augustus 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email