Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoedleningen SNS Property Finance naar ‘bad bank’

De Europese Commissie (EC) staat toe dat SNS Property Finance wordt afgesplitst van de begin dit jaar genationaliseerde sns_pf_reaal_vastgoed_vastgoedjournaalbankverzekeraar SNS Reaal. Het wordt een aparte staatsdeelneming en ondergebracht in NLFI, de stichting – een ‘bad bank’ – die diverse genationaliseerde financiële instellingen beheert zoals ABN Amro en ASR.

Dat is vandaag bekend geworden. In de periode 2014-2017 zullen de vastgoedleningen van SNS Property Finance worden geherstructureerd. De van ING en CBRE GI afkomstige Hans Copier zal hieraan leiding geven. De Nederlandse staat verstrekt voorts een kapitaalinjectie van € 500 mln en verleent staatsgarantie op de door SNS Property Finance uit te geven schuldpapier.

De marktwaarde van de uitstaande leningen van SNS PF is door Cushman & Wakefield €850 miljoen lager vastgesteld dan de Real Economic Value (REV), een waarderingsbegrip dat de reële economische waarde van de portefeuille weergeeft in een markt met voldoende liquiditeit. Overigens heeft Cushman ook de REV per einde 2012 geschat in de aanloop naar de nationalisatie in februari dit jaar. De EC heeft een eigen deskundige ingeschakeld om de schattingen van Cushman onafhankelijk te toetsen en kwam tot de conclusie dat de berekeningen van Cushman ‘redelijk’ zijn. Daarmee keurde de EC de afsplitsing van SNS PF goed.

Door Redactie | Gepubliceerd op 25 december 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email