Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoedfonds van de maand Februari: Promenada CNX Invest II B.V.

Vijf vragen aan Martin van Lieburg, directeur ECC Invest.

Waar kennen beleggers ECC Invest van?

ECC bezit en ontwikkelt een gevarieerde portefeuille van kwalitatief hoogwaardig onroerend goed op het gebied van winkels, kantoren, woningen en mixed-use projecten. Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van vastgoedprojecten in groeimarkten, heeft ECC een goede reputatie opgebouwd. ECC is gespecialiseerd in het ontwikkelen en managen van shopping & entertainment malls.

ECC heeft belangen in 8 landen met regionale hoofdkantoren in Eindhoven, Warschau (Polen) en Bangkok (Thailand).

Waar belegt ECC Invest in?

De ECC Groep is sinds 1989 met succes actief in de ontwikkeling van onroerend goed in Centraal- en Oost- Europa met US$ 400 miljoen aan ontwikkelde projecten en US$ 350 miljoen aan projecten in de pijplijn. Het betreft kantoorgebouwen, residentieel vastgoed en winkelcentra.

Het hoogtepunt is de PROMENADA Shopping-& Entertainment mall (120.000 m2) in Warschau, Polen, dat tussen 1996 en 2005 in drie fasen is opgeleverd. Jaarlijks bezoeken meer dan 12 miljoen mensen de shopping mall en staat deze al 14 jaar in de top 3 best presterende malls van Warschau.

Sinds 2005 is de focus van ECC met name gericht op projecten in Zuidoost Azië.

Wat zijn de rendement vooruitzichten voor Promenada CNX Invest II B.V. ?

Het geprognosticeerde rendement is 25.15% enkelvoudig op jaarbasis.
Een rendement dat in westerse landen wat onrealistisch lijkt, echter in opkomende markten zeer realistisch is.

Verhuur
De verhuur van Promenada Resort Mall Chiang Mai heeft een versnelling gemaakt eind 2011 en begin 2012. De potentiële huurders hebben zich massaal gemeld om informatie over het project aan te vragen en inmiddels is ruim 50% verhuurd.
Recent heeft de bioscoop exploitant, Major Hollywood, het huurcontract voor 5.000 m2 en een termijn van 30 jaar getekend. Onderstaand een selectie van een aantal vastgelegde huurders:

Huurder Oppervlakte in m2 Contractduur
Rimping (supermarkt) 2.550 21 jaar
Major Hollywood (bioscoop) 5.000 30 jaar
Sports World (Sport anker) 1.500 12 jaar
Chi Chang (IT anker) 1.000 15 jaar
Wine Conection (wijnshop + bistro) 650 12 jaar
Bangkok Bank 130   9 jaar
KTB Bank 160   9 jaar
I-Studio / Apple 170 + 125   9 jaar

 

Wat houdt beleggen in Promenada CNX Invest II B.V. in?

U kunt middels deze propositie beleggen in PROMENADA® Resort Mall Chiang Mai. Dit is een shopping- en entertainment mall naar internationale maatstaven, op drie niveaus, ontworpen in een tropische stijl. Met 51.755 m² aan netto verhuurbaar vloeroppervlakte zal het winkelcentrum een belangrijke plaats inruimen voor internationale en lokale merkdetaillisten. Een hoogwaardige supermarkt, multimedia zone, modezaken, innovatieve vrijetijdsconcepten, een speeltuin en onderwijsgebied voor kinderen en een bioscoopcomplex zullen de ankerhuurders zijn. Het project zal een grootschalig foodcourt en vele luxe internationale en lokale restaurants omvatten. De circa 1 hectare grote tuin met buitentheater, terrassen en een fonteinshow vormt een aantrekkelijke attractie.

De volledige pre-development (grondaankoop, marktonderzoeken, ontwerpkosten, vergunningen traject etc.) is door ECC gefinancierd. De bouw is in volle gang en de opening zal plaatsvinden in december 2012. De belangrijkste huurcontracten zijn inmiddels getekend met ankerhuurders op het gebied van levensmiddelen, sport, multimedia en entertainment. Het betreft huurcontracten met een looptijd van 3 tot 30 jaar.

Waarom is dit fonds interessant voor beleggers?

Middels deze belegging profiteren beleggers van de sterk groeiende retailmarkt in Azië.
ECC is een ervaren partij die zelf meerderheidsaandeelhouder en daarmee de grootste investeerder in het project is. De bouw en de verhuur is in volle gang en de verwachte belegginshorizon van ca. 3 jaar is relatief kort. Het verwachte rendement is realistisch en zeer goed te noemen.

Door Redactie | Gepubliceerd op 6 februari 2012