Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoedadviseur JLL constateert groei in beleggingsvolume

Vastgoedadviseur JLL heeft een groei van ongeveer 5% in beleggingsvolume op de Nederlandse vastgoedmarkt gecjllonstateerd. De adviseur komt tot deze conclusie naar aanleiding van de berekeningen die tot nu toe zijn gemaakt. Het beleggingsvolume in Nederlandse vastgoedmarkt komt volgens deze berekeningen uit op een totaal van 10,7 miljard euro.

Nederland is niet de enige vastgoedmarkt die het afgelopen jaar goed bleek te presteren. De voornaamste vastgoedmarkten in Europa wisten in 2015 winst te boeken. Met name in de Scandinavische landen en Duitsland is het beleggingsvolume vergeleken met het jaar daarvoor flink gestegen. De Oost- en Centraal Europese landen presteerden daarentegen minder goed.

Sven Bertens, hoofd van de research afdeling van JLL, geeft aan dat het beleggingsvolume het komende jaar waarschijnlijk licht zal dalen. De voornaamste reden hiervoor heeft volgens Bertens niets te maken met het afnemen van interesse in Nederlands vastgoed, maar aan een gebrek aan interessante objecten om in te beleggen.

Ook buiten Europa boerde verschillende vastgoedmarkten goed, waaronder de Amerikaanse en Russische markten. In het afgelopen jaar werd in de Verenigde Staten met een transactievolume van 313 miljard dollar een nieuw record bevestigd. In Rusland steeg het transactievolume met 50% ten opzichte van 2014. In Europa liep het beleggingsvolume op met 8% in de lokale munt maar gemeten in Amerikaanse dollars toonde het beleggingsvolume een daling van 9%.

Desondanks lijken de berekeningen aan te tonen dat wereldwijd gezien het beleggingsvolume met 3% is afgenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. In de laatste drie maanden van 2014 was er sprake van een ongekend hoog aantal transacties. Een dergelijke stunt heeft zich in 2015 niet herhaald.

De totale waarde van wereldwijde vastgoed investeringen komt uit op een waarde van rond deĀ  689 miljard dollar. JLL schat dat in 2016 de waarde van vastgoedtransacties uit zal komen op een waarde van circa 720 miljard dollar.

 

Door Redactie | Gepubliceerd op 26 februari 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email