Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Vastgoed- en bouwsector meer transparant

De sectoren vastgoed en bouw zijn dit jaar sterk gestegen op de Transparantiebenchmark. Vooral de vastgoedsector is drie onderzoek1_1_1plaatsen gestegen en staat op plaats vijf van in totaal zestien bedrijfssectoren. De bouw steeg twee plaatsen naar de derde plek. Dat bleek uit de vorige week bekende resultaten van deze benchmark die inzicht geeft in de mate van transparantie in maatschappelijke verslaggeving bij de 429 grootste bedrijven van Nederland.

De Transparantiebenchmark is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken (EZ) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De Transparantiebenchmark viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. Het motief voor het uitvoeren van de Transparantiebenchmark is dat belanghebbenden (zoals aandeelhouders, belangengroeperingen en overheden) verwachten dat een bedrijf transparant is over haar afwegingen en prestaties op maatschappelijk vlak. Door open en duidelijk te zijn stelt een bedrijf zich kwetsbaar op en kan het door zijn stakeholders worden aangesproken op zijn activiteiten. Deze dialoog kan vervolgens leiden tot aanpassing van het beleid van een bedrijf.

Er staan diverse vastgoed- en bouwgerelateerde bedrijven in de lijst. Van Facilicom is een reactie binnen: “We zijn aangenaam verrast dat we geklommen zijn van plaats 130 naar 85. Facilicom heeft als een van de grootste werkgevers van het land ook de plicht om natuurlijk ook serieus werk te maken van transparantie in de verslaglegging en bedrijfsvoering”, licht Martine Geurts, vicepresident directeur van Facilicom toe.

Klik HIER voor alle resultaten, tabellen en uitleg over de Transparantiebenchmark (57 pagina’s). 

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 november 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email