Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Uitleg over Winkelfonds Duitsland 7 NV

thumb_16583_2cosr3rg_HIM_EdekaZes vragen aan Thomas Kühl, directeur Holland Immo Group.

Waar kennen beleggers Holland Immo Group van?

Holland Immo Group is een top 10 aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het initiëren en beheren van winkelbeleggingen in Nederland en Duitsland. Sinds 2001 heeft HIG in totaal 22 vastgoedfondsen geïnitieerd met een totaal fondsvolume van € 700 miljoen. Daarvan is sinds 2008 ca. € 200 miljoen aan Duitse winkelfondsen geïnitieerd, verdeeld over zeven fondsen, bestaande uit 32 objecten, 170 huurders en 100.000 m2 winkeloppervlak, verspreid over geheel West-Duitsland, de toeristische Oostzee kust, Leipzig en Berlijn. HIG en de fondsen staan onder toezicht van de AFM.

Wat is de strategie achter Winkelfonds Duitsland 7 NV?

Volgens CBRE hebben de Duitse vastgoedprijzen zich in vergelijking met de omringende landen veel gematigder ontwikkeld en zijn daardoor ook in de kredietcrisis minder gedaald vergeleken met bijvoorbeeld Groot Brittannië of Nederland. Op basis van de huidige prijzen zien beleggers volgens CBRE potentie voor waardegroei. Het winkelsegment dagelijkse voorzieningen (food en non-food) is veel minder conjunctuurgevoelig omdat het om primaire levensbehoeften gaat, of wel, zoals Duitsers zeggen: “gegessen wird immer…”. Duitsland wordt volgens onderzoek (INREV) inmiddels als het meest aantrekkelijke beleggingsmarkt beschouwd en heeft daarmee Groot Brittannië van de troon gestoten.

Waarin investeert Winkelfonds Duitsland 7 NV?

Dit fonds investeert in de financiering van twee nieuwe binnenstedelijk gelegen winkelcentra voor de dagelijkse voorzieningen. Dit segment met grote Duitse winkelketens in de dagelijkse voorzieningen zoals REWE, Aldi, Netto, Takko en dm, etc. blijven sterk expanderen en zoeken steeds meer binnenstedelijke locaties met ruime eigen parkeervoorziening. Bij dit type winkelcentra zie je altijd een grote full-service supermarkt, een discounter, een grote drogisterijketen en ander aanvullende non-food formules (mode, dierenspeciaalzaken, drankenhandel en een bakkertje). Duitse wetgeving laat grote winkelontwikkelingen buiten de stadskernen nauwelijks meer toe. Dus deze locaties worden steeds schaarser.

Hoe zit de portefeuille van Winkelfonds Duitsland 7 NV eruit?

De portefeuille bestaat uit twee nieuwe binnenstedelijke winkelcentra voor dagelijkse voorzieningen (food en non-food) in Berlijn en Hamm. Het winkelcentrum in Berlijn zal naar verwachting rond juli 2013 worden opgeleverd. Het winkelcentrum in Hamm zal naar verwachting deels eind februari 2013 (supermarkt Combi) en deels rond juni 2013 (overige winkels) worden opgeleverd. De objecten zijn volledig verhuurd. Daarnaast loopt het fonds geen ontwikkelrisico omdat de verkoper/ontwikkelaar de huurderving tot aan de oplevering vergoedt. Tenslotte zijn zowel de koopprijs als de huurderving volledig afgedekt met een bankgarantie (of een met een bankgarantie vergelijkbare garantie van een verzekeraar). Circa 96% van de huurstroom komt van grote Duitse winkelketens, waaronder Combi, REWE, Aldi, Netto, Takko en dm alsmede een bankfiliaal van de Volksbank. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt circa 15 jaar. Deelname is mogelijk vanaf € 10.000 (exclusief 3% emissiekosten) nadat het prospectus is goedgekeurd.

Wat is het rendement van Winkelvastgoedfonds Duitsland 7 NV?

Het verwachte totaal beleggersrendement bedraagt 8,8%. Het directe beleggersrendement, dat op kwartaalbasis zal worden uitgekeerd, is geprognosticeerd op 7,2% per jaar.

Waar kunnen geïnteresseerden het prospectus verkrijgen?

Het prospectus van de beleggingsinstelling Winkelfonds Duitsland 7 NV is, na goedkeuring door de AFM, verkrijgbaar via www.hollandimmogroup.nl.

Bovenstaand is geen uitnodiging tot investeren maar betreft een kennismaking. Vastgoedvergelijker.nl geeft dan ook geen waardeoordeel over het betreffende fonds. Voor meer informatie kijkt u op Vastgoedvergelijker.nl of op www.hollandimmogroup.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 18 december 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email