Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Kansen liggen voor het oprapen: Uitgifte aandelen van Super Winkel Fonds

supermarktttGoed nieuws voor particuliere investeerders die interesse hebben in winkelvastgoed. Annexum heeft aangekondigd aandelen voor het Super Winkel Fonds uit te geven. De portefeuille van dit fond is opgebouwd uit 27 winkelpanden verspreid door heel Nederland met een totale oppervlakte van 62.000 vierkante meter.

De totale waarde van de portfolio bedraagt 135,2 miljoen euro. 89 miljoen euro van het geheel vloeit voort uit een lening van de Deutsche Postbank. De rente van deze lening staat op 1,9%. De rest van de portefeuille zal worden uitgegeven in aandelen en verkrijgbaar worden gesteld voor particuliere investeerders.

De lage rente van de lening, de hoge bezettingsgraad (98,8%) en de kwaliteit van de huurders (langdurige contracten met supermarkten als Jumbo, Albert Heijn en Lidl) geven de aandelen volgens schattingen een direct rendement van 11% op jaarbasis.

Huib Boissevain, CEO van Annexum, stelt dat 11% direct rendement voor een investering met een relatief laag risico zeer ruim is. Het Super Winkel Fonds is ontstaan uit een fusie van twee fondsen welke in de afgelopen periode (van 2008 tot 2015) al een rendement van tussen de 6% en 10% toonden.

De Deutsche Postbank is onderdeel van de Deutsche Bank en is niet de eerste Duitse partij die interesse heeft getoond in de Nederlands vastgoed. Boissevain geeft aan dat in het supermarkten met name goed scoren in het buitenland vanwege de stabiele groei in omzet. Bovendien is de afgelopen jaren het winkelen op de zondag flink in populariteit toegenomen.

Het prospectus voor de uitgave van de aandelen is inmiddels goedgekeurd door de Autoriteit Financiƫle Markten.

Door Redactie | Gepubliceerd op 4 juni 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email