Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Tweede fonds van Holland Immo Group met A- investment rating van Scope Analysis

Winkelfonds Duitsland 6 NV, recentelijk gelanceerd door Holland Immo Group, is het tweede Duitse winkelfonds van Holland Immo Group dat door het Duitse ratinginstituut, Scope Analysis, is voorzien van een fondsrating. Met een A- Investment rating scoort het fonds, net als het vorige Duitse winkelfonds, hoog. Het fonds belegt in twee Duitse binnenstedelijke winkelcentra voor dagelijkse boodschappen in Bonn en Hemer, beide gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. 

Het investeringsvolume bedraagt ca. € 20 miljoen en het geprognosticeerde dividendrendement bedraagt 7,2% op jaarbasis. De fondsrating door het onafhankelijke en professionele instituut, Scope Analysis, geeft een kwaliteitsoordeel over deze beleggingspropositie. De fondsrating stelt beleggers en vermogensbeheerders beter in staat een verantwoorde beleggingsbeslissing te nemen en fondsen met elkaar te vergelijken. Een aantal andere grote aanbieders in Nederland heeft eveneens inmiddels fondsen laten analyseren door Scope Analysis. Aan de fondsrating van Holland Immo Group is ook een management rating gekoppeld, waardoor de organisatie eveneens van een kwaliteitslabel wordt voorzien.

Scope Analysis is onderdeel van Scope Group, dat in Duitsland een leidende speler is op het gebied van het analyseren en beoordelen van beleggingsfondsen, niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, en andere beleggingsfondsen en -producten. De beleggingsproducten die Scope Group jaarlijks analyseert vertegenwoordigen een waarde van ruim 230 miljard euro. Naast vestigingen in Berlijn en Frankfurt, heeft Scope Group sinds vorig jaar ook een vestiging in Amsterdam.

Door Redactie | Gepubliceerd op 19 juni 2012