Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Toename stedelijke gezinnen vereist slimme woonformules

RadissonAmsterdamHet aantal huishoudens in Amsterdam neemt nog altijd toe, evenals het aantal gezinnen. Waar komen deze gezinnen terecht en is het mogelijk om een nieuw stulpje te vinden in Amsterdam als de huidige woning te klein is geworden? Vastgoedontwikkelaar AM tracht met een reeks onderzoeken onder de noemer “Woningmarkt in zicht” de perspectieven voor Amsterdamse gezinnen in de middenklasse te doorgronden.

Het eerste onderzoek binnen deze reeks, “Binnen of buiten de Ring”, richt zich op de keuze of voor gezinnen beter is om binnen of buiten de Amsterdamse ring te wonen. Voorheen was het voor gezinnen standaard om zich te vestigingen binnen de buitenwijken van de stad. Tegenwoordig kiezen steeds meer gezinnen ervoor om zich binnen de stad te vestigen. Wie zijn deze gezinnen en is Amsterdam voorbereid op deze veranderingen?

Volgens het onderzoek van AM is er geen sprake van een typisch middenklassegezin in de stad Amsterdam. Er zijn verschillende groepen onderling met ieder hun eigen voorkeuren. Op het moment is het aanbod in Amsterdam niet ruim genoeg. De meeste gezinnen willen echter hun stad niet verlaten. Zij hebben moeite met het vinden van een betaalbare woning die aansluit op hun wensenpakket.

Het aantal middenklassegezinnen in Amsterdam neemt echter gestaag toe. Het is belangrijk om de aandacht te richten op het ontwikkelen van huisvesting voor deze groeiende groep Amsterdammers. Met initiatieven als The Beacons op Zeeburgereiland en Summertime op de Zuidas doet vastgoedontwikkelaar haar duit in de zak.

Door Redactie | Gepubliceerd op 17 juli 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly