Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Toekomstbestendig zorgfonds ook aantrekkelijk voor directe vastgoedbeleggers

Graag uw aandacht voor een bijzonder en nieuw zorgvastgoedfonds dat belegt in een stijlvolle zorgresidentie in Den ziekenhuisHaag voor ouderen met de ziekte van Alzheimer.

Met een 15 jarig huurcontract en een totaal verwacht beleggingsrendement van circa 10 procent per jaar is Zorgveste de Residentie, een nieuw fondsinitiatief van Annexum, bij uitstek geschikt voor beleggers die langjarig willen profiteren van de groeiende zorgvastgoedmarkt. Vastgoedjournaal.nl sprak hierover met Lilian ter Doest en Olle van Alphen van initiatiefnemer en fondsaanbieder Annexum.

“De zorgsector is een zeer interessante groeisector. Nu al gaat circa 14% van het Bruto Nationaal Inkomen hierin om. De vergrijzing van de bevolking zal het belang van de zorgsector voor de Nederlandse economie doen toenemen. Voor particuliere beleggers zijn er op dit moment nog maar weinig mogelijkheden om in de zorg te stappen. Er bestaan immers geen grote beursgenoteerde zorgaanbieders”, zegt Van Alphen die bij Annexum verantwoordelijk is voor de zorgbeleggingen. Gekozen is bij dit fonds voor het beleggen in de woonzorgsector. Dit segment zal naar verwachting sterk groeien omdat senioren in de toekomst meer zelf moeten bijdragen aan hun huisvesting, wanneer zij niet meer thuis kunnen wonen. De gedachte is hierbij dat daarmee ook de kwaliteitsbehoefte sterk zal stijgen. Ter Doest: “Ouderen met een goed pensioen moeten in een gewoon verpleeghuis al snel rekenen op een eigen bijdrage van €2200 per maand. Voor iets meer kan deze oudere veel luxer en comfortabeler verblijven  in een kleinschalige woonomgeving met aangepaste zorg. Ons nieuwe zorgfonds is daarvan een goed voorbeeld. Het dubbele herenhuis aan de Haagse Badhuisweg zal na herontwikkeling plaats bieden aan 28 wooneenheden voor Alzheimerpatiënten.”

Annexum houdt al langer de kansen in de zorgvastgoedmarkt scherp in de gaten. Hun nieuwe fonds Zorgveste de Residentie met een omvang van een kleine €10 miljoen, is het zesde zorgfonds in ruim drie jaar tijd en het derde in de woonzorgsector.

De verwachting is dat de komende jaren de grote zorgaanbieders hun vastgoed steeds minder op de balans willen hebben maar dat ze wel grip willen houden op de exploitatie. “Ze zien in dat vastgoedbeheer een aparte tak van sport is”, beaamt Ter Doest. Wat opvalt bij zorgvastgoedfondsen is, dat het businessplan en kwaliteit van de huurder van minstens, zo niet groter, belang is als het vastgoed. Zo ook bij dit fonds: het huurcontract loopt maar liefst 15 jaar met daarna twee maal vijf jaar verlenging. Het vastgoed is verhuurd aan twee solide partijen: zorgaanbieder Martha Flora en Stichting Bronovo-Nebo waar het gelijknamige Haagse ziekenhuis deel van uitmaakt. Gecombineerd met een lage loan-to-value financiering van iets meer dan 50% en een jaarlijkse aflossing van 1%, maakt deze belegging, met een verwacht jaarlijks direct rendement van ca. 7% na aflossing, interessant voor tal van beleggers.

Om alle aspecten van dit nieuwe zorgfonds van Annexum toe te lichten, organiseert Annexum samen met Marco Ouwehand, de initiatiefnemer van Martha Flora, op locatie aan de Badhuisweg in Den Haag voor serieus geïnteresseerde beleggers bijeenkomsten op 4, 6 en 9 juli. Aanmelden kan via www.annexum.nl. Er is sprake van deelname in dit fonds vanaf 100.000 euro, waardoor deze belegging niet onder toezicht valt van de AFM.

Door Redactie | Gepubliceerd op 28 juni 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email