Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Teleurstellende winst Wereldhave

Vastgoedfonds Wereldhave heeft het eerste halfjaar van 2014 een nettowinst geboekt van € 10,3 mln. Dat is flink Wereldhavelager dan de € 18,6 mln nettowinst in dezelfde periode een jaar eerder.

Het directe resultaat bleef nagenoeg gelijk op 42,6 miljoen euro, ofwel 1,73 euro per aandeel, tegen 1,76 euro per aandeel vorig jaar. Acquisities, lagere rente- en algemene kosten en een sterke huurgroei compenseerden de desinvesteringen die het vastgoedbedrijf het afgelopen jaar heeft gedaan.

De vergelijkbare huurgroei bedroeg 3,2 procent, bij de winkelcentra lag die op 3,7 procent. De bezettingsgraad in de portefeuille winkelcentra lag op 98,5 procent. De waarde van de vastgoedportefeuille was volgens het bedrijf over het geheel genomen vrij stabiel.

Doelstelling verhoogd

De onderneming verwacht voor heel 2014 een direct resultaat te behalen van 3,35 tot 3,45 euro per aandeel. De doelstelling voor de vergelijkbare huurgroei in 2014 is verhoogd, van 140 naar 200 basispunten boven indexatie.

Wereldhave maakte verder bekend dat het Robert Bolier voordraagt als financiële topman. Hij bekleedt die functie al sinds 10 april van dit jaar ad interim. Het bedirjf wil hem voor 4 jaar benoemen. Het voorstel zal worden besproken tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 23 september.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 augustus 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email