Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

SynVest breidt Duitse vastgoedportefeuille verder uit

Vermogen SynVest German RealEstate Fund loopt op naar 160 miljoen

Amsterdam, 30 mei 2017 – SynVest heeft in de eerste maanden van 2017 zes nieuwe panden toegevoegd aan de vastgoedportefeuille van haar SynVest German RealEstate Fund. Dit beleggingsfonds investeert sinds 2011 voor beleggers in vastgoed verspreid over heel Duitsland. SynVest breidde haar portefeuille uit met onder meer winkelcentra in Bottrop en Geestland-Langen. De beleggingsinstelling uit Amsterdam heeft op dit moment 37 objecten in beheer met een totaal fondsvermogen van circa 160 miljoen euro. Het is daarmee in korte tijd uitgegroeid tot het grootste beleggingsfonds van SynVest.


Afgelopen jaar nam het totale vermogen van het SynVest German RealEstate Fund toe met 68,5 miljoen euro. De continue maandelijkse toetreding van nieuwe beleggers, en uitbreiding van de inleg door bestaande klanten, maakt het voor SynVest mogelijk om te investeren in nieuw vastgoed. De organisatie verwacht dat het Duitse vastgoedfonds in de komende periode gestaag zal blijven groeien.

“We hebben het tij mee. Nederlanders zoeken door de lage rentestand naar alternatieven om hun spaargeld te laten renderen. Dat zien wij terug in het aantal nieuwe beleggers en bestaande klanten die hun belegging uitbreiden,” aldus Martin van Gooswilligen, bestuurder van SynVest. لعبة كريكت “Duits vastgoed is een rendabele investering gebleken. تعليم لعبة البوكر Ons track record bevestigt dit. Het gunstige economische klimaat, de lage prijzen van het vastgoed en de lage financieringskosten in Duitsland komen het rendement ten goede. Wel blijven er natuurlijk altijd risico’s verbonden aan beleggen.”

Degelijke objecten, regionale spreiding
Om tot een optimale risicorendementsverhouding te komen, kiest SynVest altijd bewust voor objecten in kleinere steden. Vooral supermarkten zijn door huurcontracten van vijftien jaar waardevaste investeringen. Op dit moment bestaat de vastgoedportefeuille voor 73% uit winkelpanden en voor 23% uit woningen. Het grootste deel van de objecten is voor de lange termijn verhuurd. De panden hebben bovendien een hoge bezettingsgraad.

Van Gooswilligen: “Ondanks de grote concurrentie in de markt zijn we erin geslaagd goede objecten aan te kopen. Wij blijven in principe weg van dure A-locaties in steden als Hamburg, Keulen of bijvoorbeeld Berlijn. Een winkelcentrum met een langjarig huurcontract in het centrum van een kleinere stad heeft voor ons op termijn een beter rendement.”

Maandelijks voorschotdividend
Een uniek kenmerk van dit vastgoedfonds is het voorschotdividend dat de klanten maandelijks ontvangen. Het voorschotdividend bedraagt momenteel 7% op jaarbasis. موقع 365 Dit komt omdat het fonds profiteert van de lage rentelasten op hypothecaire leningen. Beleggen in Duits vastgoed kan al vanaf 100 euro per maand, of met een eenmalige inleg vanaf 5.000 euro. Toetredingskosten zijn er niet, wel is er sprake doorlopende kosten voor onder meer de exploitatie van de panden. Door de aard van de belegging rekent SynVest ook uitstapkosten.

Fotobijschrift: “Om tot een optimale risicorendementsverhouding te komen investeert het SynVest German RealEstate Fund vooral in woningen en winkels, verspreid over heel Duitsland.”

“Om tot een optimale risicorendementsverhouding te komen investeert het SynVest German RealEstate Fund vooral in woningen en winkels, verspreid over heel Duitsland.”

Nieuw binnen de vastgoedportefeuille

Wildeshausen
Supermarkt, woningen
Oppervlakte: 2.850 m2
Huurder: Klaasskock, woninghuurders
Aankoopdatum: 27 februari 2017

Geestland-Langen
Winkelcentrum met woningen en kantoren
Oppervlakte: 10.579 m2
Huurder: REWE, Rossmann, Aldi
Aankoopdatum: 21 maart 2017

Rostock
Winkelcentrum
Oppervlakte: 5.295 m2
Huurder: o.m. Netto, Domino’s Pizza en Diakonieverein
Aankoopdatum: 28 maart 2017

Grossbreitenbach
Nieuwbouw supermarkt met bakkerij
Huurder: Norma
Oppervlakte: 1.776 m2
Aankoopdatum: 15 april 2017

Bottrop
Winkelpand met woningen en kantoren
Huurder: o.m. Danische Bettenlage, Stadt Bottrop, woninghuurders
Oppervlakte: 5.749 m2
Aankoopdatum: 5 mei 2017

Borken
Winkels met bovengelegen appartementen en ondergrondse parkeergarage
Huurder: o.m. Netto en Action
Oppervlakte: 3.850 m2
Aankoopdatum: aangekocht, betaling onderhanden

Door Redactie | Gepubliceerd op 30 mei 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email