Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Syntrus Achmea koopt De Planeet CV van Annexum

Annexum verkoopt namens participanten van De Planeet CV, de Planeet in Utrecht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Syntrus Achmea verwerft de Planeet voor twee van haar opdrachtgevers. Emmes Group gaat de Planeetherontwikkelen voor Syntrus Achmea. Namens Syntrus Achmea adviseerde Houthoff Buruma en namens Annexum adviseerde Loyens & Loeff. Faddegon Real Estate heeft bij deze transactie Emmes Group en Syntrus Achmea begeleid.

René Vierkant, Director Winkelbeleggingen Syntrus Achmea: “Naast verwerving van succesvolle wijkwinkelcentra, zoals het onlangs aangekochte winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest, hebben wij een focus op de beste locaties in de grote steden. De aankoop van De Planeet, een winkelcentrum in hartje centrum Utrecht, past daarom perfect in ons beleggingsbeleid.”

Rob van Gool, Directeur winkelvastgoed Annexum: “In deze beleggingsmarkt kunnen we constateren dat transacties op goede A locaties nog steeds plaatsvinden. Met de verkoop van De Planeet kijken de beleggers van De Planeet CV terug op een stabiel rendement dat past bij deze A1 belegging. Wij zullen ons dan ook blijven focussen op dit soort winkelbeleggingen met een stabiele cashflow en relatief gering risico.”

Over De Planeet C.V.
De Planeet C.V. heeft in 2004 het eigendom verworven van winkelcentrum “De Planeet” gelegen in het centrum van Utrecht, op de hoek van de Lange Viestraat en de Oudegracht. De Planeet is een opvallende verschijning in de Utrechtse binnenstad en is gelegen op een absolute A1 locatie tegenover warenhuis de Bijenkorf en langs één van de hoofdlooproutes van het centrum. De Planeet huisvest winkelketens zoals Didi, G-sus, AH to Go, Blokker, Intertoys, Aktiesport en Kruidvat. De bovenste vijf verdiepingen zijn verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten.

Over Annexum
Annexum is een initiatiefnemer van fondsen voor particuliere en institutionele beleggers en tevens een leidende speler in de markt van de vastgoed-cv’s. Het bedrijf heeft circa € 1,2 miljard aan beheerd vermogen, verdeeld over een portefeuille van ruim 30 fondsen. Die omvat onder meer vastgoed-cv’s met objecten in alle sectoren van de vastgoedmarkt, zoals kantoorpanden, winkels, hotels, supermarkten en congresruimten. Maar ook andere beleggingsproducten, zoals het microfinancieringsfonds Dutch Microfund en het nieuwe verhuurconcept FlexOffiZ. 

www.annexum.nl http://twitter.com/annexum_huib / www.flexoffiz.nl

Over Syntrus Achmea
Syntrus Achmea is een financieel dienstverlener die zorg draagt voor de pensioenen van 3,5 miljoen Nederlanders. Dat gebeurt in opdracht van ruim 80 pensioenfondsen. Syntrus Achmea beheert een vermogen van 57 miljard euro, waarvan ruim 14 miljard euro in vastgoed en hypotheken. Daarmee is het bedrijf de grootste vastgoedbelegger in Nederland.

Beleggen, financieren en ontwikkelen van vastgoed voor de beleggingsportefeuilles van Nederlandse pensioenfondsen zijn de kernactiviteiten van het vastgoedbedrijf van Syntrus Achmea. Daarbij wordt nadrukkelijk gezocht naar een balans tussen de financiële en de maatschappelijke meerwaarde van vastgoed en staan verantwoord rendement, duurzaamheid, kwaliteit en transparantie centraal.

Door Redactie | Gepubliceerd op 6 augustus 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email