Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

‘Supermarkt levert winkelcentrum meer op dan een Primark’

Het idee dat een winkelgebied zonder de populaire winkelketen Primark weinig voorstelt, moet worden genuanceerd. Een primark2 (1)grote supermarkt trekt meer bezoekers dan een Primark en altijd lopen ze de supermarkt uit met een volle tas. Ook wordt het heilzame effect van grote internationale ketens in een winkelcentrum overschat. Dat zegt een directielid van winkelbelegger Wereldhave tijdens het congres Future Shopping.

Dat is te lezen in RetailNews die een verslag van het congres heeft gemaakt. Volgens managing director Belinde Bakker van Wereldhave trekt een Primark gemiddeld 27.500 bezoekers per week terwijl een grote supermarkt 30.000 bezoekers weet te trekken.

Altijd klanten
Deze cijfers nuanceren volgens Bakker het idee dat een winkelgebied zonder Primark weinig voorstelt. Zelfs een gemiddelde supermarkt komt met twintigduizend bezoekers per week in de buurt van Primark. Bezoekers van een supermarkt zijn volgens haar namelijk praktisch altijd klanten, in tegenstelling tot bij modeketens. “Al weet ik dat de meeste bezoekers van Primark ook met een tas naar buiten komen.”

Bij Wereldhave vormen de supermarkten de ankers van de winkelcentra die zij in belegging hebben. Daarnaast merkt het fonds ook weinig behoefte aan internationale ketens onder zijn bezoekers. “De lokale kaas- en viswinkel zijn vaak de reden om een winkelcentrum te bezoeken”, aldus Bakker in RetailNews.

Door Redactie | Gepubliceerd op 20 oktober 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email