Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Super Winkel Fonds van Annexum breidt uit

Het succesvolle Super Winkel Fonds – beheerd door fondsenaanbieder Annexum – stelt weer aandeelcertificaten beschikbaar aan beleggers. Het fonds breidt de winkelportefeuille uit door de aankoop van 10 winkels aan het Carboonplein in Kerkrade. De uitbreiding heeft betrekking op in 2010 ontwikkeld vastgoed en betreft onder andere filialen van Albert Heijn, Gall&Gall, Blokker, Primera, C-1000 en Rabobank. “Vorig jaar gaven we al aan open te staan voor kansen om aantrekkelijk vastgoed aan te kopen; het Carboonplein was zo’n kans”, aldus Rob van Gool, directeur winkelvastgoed bij Annexum.

Inclusief de nieuw verworven winkels beschikt het Super Winkel Fonds over 25 supermarkten in Nederland, waaronder 14 Albert Heijn-supermarkten met een gemiddelde oppervlakte van 1.700 m². Daarnaast bestaat het fonds uit winkelcentra in Den Haag, Utrecht en Zwolle. Huurders zijn bekende partijen als Lidl, Plus, Aldi, Bruna, Blokker, MediaMarkt en Kruidvat. De totale omvang van de vastgoedportefeuille bedraagt na uitbreiding circa 146 miljoen euro. Het Super Winkel Fonds verstrekt 63.000 aandeelcertificaten. De minimale afname is 300 certificaten van 14.250 euro, exclusief emissiekosten. Het verwachte totaalrendement is gemiddeld 9,2% per jaar.

“De supermarktbranche is voortdurend op zoek naar goede locaties. Het vinden van een geschikte winkelruimte voor supermarkten in Nederland blijkt een uitdaging te zijn. De grote vraag heeft als positief gevolg dat het risico op leegstand zeer beperkt is. Daarnaast verkopen supermarkten producten die mensen vrijwel dagelijks nodig hebben en zijn maar weinig mensen bereid om ver te rijden voor deze boodschappen. Hierdoor zien wij supermarkten als een interessante en relatief veilige belegging”, vertelt Rob van Gool.

Door Redactie | Gepubliceerd op 21 februari 2011