Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Succesvolle plaatsing beleggingsfonds Haerzathe Studentenunits II B.V

Het nieuwe obligatiefonds Haerzathe Studentenunits II B.V. is gisteren 1 december van start gegaan. Met de start is tevens deHaerzathe1_thumbnail inschrijvingsperiode voor het fonds beëindigd. Haerzathe Investments heeft binnen 5 weken het totaal benodigde obligatievermogen van € 6.250.000,- opgehaald bij particuliere beleggers.  Er was ruime belangstelling voor de in totaal 250 obligaties van € 25.000,- per stuk. Het fonds is overtekend en Haerzathe Investments heeft niet aan alle  geïnteresseerde beleggers obligaties kunnen toekennen.  

Met de obligatielening financiert Haerzathe Studentenunits II B.V. de uitbreiding van de Spinozacampus in Amsterdam met 552 volledig verhuurde studentenwoningen. Haerzathe Investments voorziet hiermee in een grote vraag naar zelfstandige en betaalbare studentenwoningen in Amsterdam. Huurder Stichting DUWO zal de woningen voor een periode van 16 jaar exploiteren. Woningcorporatie stichting DUWO is met ruim 27.000 eenheden de grootste studentenhuisvester van Nederland. Een groot deel van de woningen zullen in gebruik worden genomen door studenten van het University College van de Hogeschool In Holland, waarmee DUWO een samenwerking heeft opgestart.

Haerzathe Investments is reeds gestart met de bouw van de woningen. Op 10 december 2014 staat de plaatsing van de eerste units gepland. De 552 woningen worden in vijf gebouwen gerealiseerd en gefaseerd worden opgeleverd. Het eerste gebouw wordt op 1 mei 2015 opgeleverd aan de huurder. Per deze datum zal de huurverplichting voor deze woningen ingaan. Het laatste gebouw wordt op 1 augustus 2015 opgeleverd.

Door Redactie | Gepubliceerd op 2 december 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email