Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Succesvolle obligatielening van 14 miljoen euro voor Thais project ECC Invest

ECC Invest heeft ook de derde emissie van ECC Southeast Asia Retail Bonds B.V. succesvol geplaatst. Daarmee hebben Nederlandse beleggers in een jaar tijd meer dan 14 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van een prestigieus winkelcentrum in Chiang Mai, Thailand. Volgens CEO Tjeert Kwant “een duidelijk signaal dat beleggers vertrouwen hebben in de aanpak van ECC Invest.”

De ECC Groep, waarvan ECC Invest deel uitmaakt, ontwikkelt en beheert al meer dan twintig jaar vastgoedprojecten in opkomende economieën. De drie obligatie-emissies van ECC Southeast Asia Retail Bonds B.V. zijn gekoppeld aan de ontwikkeling van de Promenada Resort Mall in Chiang Mai, de tweede stad van Thailand. “Voor het best haalbare rendement in onze branche moet je in groeimarkten investeren”, zegt CEO Tjeert Kwant. “Thailand is zo’n groeimarkt, en bovendien een stabiel land met een goed ontwikkelde infrastructuur. Buiten Bangkok is het land echter nog onderontwikkeld op het gebied van retail.”

Succesfactoren
Kwant is zeer tevreden met de geslaagde emissies. “Het is een aanzienlijk bedrag in deze tijd. Bovendien was het vooraf niet vanzelfsprekend dat beleggers geld wilden investeren in een project in Azië. De financieel-economische en politieke ontwikkelingen in de wereld in de afgelopen paar jaar hebben daar echter verandering in gebracht. Wat beleggers extra vertrouwen geeft in dit project, is dat wij zelf als meerderheidsaandeelhouder participeren in het project. Deze emissies waren niet bedoeld om grond of het project aan te kopen: de grond hadden we zelf al gekocht en ook hadden wij alle voorbereidende werkzaamheden verzorgd en gefinancierd. Het project is zelfs al anderhalf jaar in aanbouw. Daarnaast blijven wij ook na oplevering betrokken bij de exploitatie en marketing.”

Promenada Resort Mall
De Promenada Resort Mall is gebaseerd op een succesvol concept dat de ECC Groep eerder heeft gerealiseerd in Centraal-Europa. Het project heeft een netto verhuurbaar oppervlak van circa 50.000 m2 en omvat onder meer een hoogwaardige supermarkt, een bioscoopcomplex, winkels van bekende kleding- en sportmerken, een multimediawinkel, een grootschalig food court, luxe restaurants en een breed scala aan (internationale) merkwinkels. Ruim 50% van de ruimte is inmiddels verhuurd, met contractlooptijden van 3 tot 30 jaar. De Promenada Resort Mall in Chiang Mai opent de deuren in december 2012.

Over ECC Invest
ECC Invest is gespecialiseerd in de financiering en ontwikkeling van vastgoed in opkomende markten, zowel voor retail, kantoren als residentieel gebruik. ECC Invest is onderdeel van de ECC Groep, met vestigingen in zeven landen en regionale hoofdkantoren in Centraal-Europa en Zuidoost-Azië. De onderneming onderscheidt zich met sterke lokale aanwezigheid, door zelf te participeren in haar ontwikkelingsprojecten en door ook na oplevering nauw betrokken te blijven, als investeerder en bij het beheer en de exploitatie. Het ECC-portfolio vertegenwoordigt investeringen ter waarde van meer dan 500 miljoen euro, waarvan ongeveer 200 miljoen euro aan lopende projecten.

Door Redactie | Gepubliceerd op 17 april 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email