Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

StoneBridge Washington Residential Fund IV, LP succesvol geplaatst

StoneBridge Investments, specialist in het initiëren en beheren van Amerikaanse woningfondsen voor particuliere beleggers heeft de plaatsing van het vierde fonds in de regio Washington DC succesvol afgerond. Dit werd gerealiseerd in samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren in Amstelveen.

StoneBridge speelt hiermee in op de aantrekkelijke rendementen op de Amerikaanse markt voor huurwoningen. Het appartementencomplex Brooklawn in de regio Washington DC werd voor $9 miljoen aangekocht en bestaat uit 84 appartementen, evenals een ontwikkelingsperceel. Door middel van efficiënter beheer en het verbeteren van de bezettingsgraad zal waarde aan het object worden toegevoegd. Tevens wordt het ontwikkelingsperceel verkocht. Beleggers hebben deelgenomen in het eigen vermogen voor in totaal $3,3 miljoen.

Kees Brüggen, algemeen directeur van StoneBridge Investments: “In tegenstelling tot de koopwoningmarkt zijn huurwoningen in de Verenigde Staten erg aantrekkelijk voor beleggers. De ontwikkelingen op de markt voor koopwoningen worden zelfs als voordeel gezien voor de huurwoningmarkt. Veel oud huiseigenaren en starters zijn aangewezen op deze markt door een beperkte beschikbaarheid van hypotheken en aangescherpte regelgeving ten aanzien van hypotheekverstrekking. Daarbij is er een sterke vertraging opgetreden van nieuw ontwikkelde verhuurappartementen. Met de demografische groei van een aantal kernmarkten in de Verenigde Staten leidt dit tot een vermindering van de beschikbare huurwoningen en tot huurprijsstijgingen”.

StoneBridge beschikt over kapitaalkrachtige partners waardoor het snel op de kansen in de Amerikaanse vastgoedmarkten kan inspelen. Met de aan haar gelieerde partijen ZOM en ZRS beschikt StoneBridge over uitstekende marktkennis met vestigingen in Washington DC, Orlando, Dallas en Atlanta. ZOM ontwikkeld al ruim 21 jaar huurwoningen en ZRS heeft 22.000 huurwoningen onder beheer. StoneBridge richt zich op kernmarkten met door onderzoek ondersteunde demografische groei in combinatie met de aanwezigheid van lokaal beheer.

Door Redactie | Gepubliceerd op 20 mei 2011