Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

StoneBridge verkoopt Amerikaans appartementencomplex met twee miljoen winst

StoneBridge Investments, specialist in het initiëren en beheren van Amerikaanse vastgoedfondsen, realiseert met de Brooklawn_Apartmentsverkoop van het Amerikaans vastgoedfonds StoneBridge Washington Residential Fund IV, LP een jaarlijks beleggersrendement van 17% voor haar investeerders. Daarbij is voor $10,1 miljoen het appartementencomplex ‘Brooklawn Apartments’ verkocht door StoneBridge. 

Het fonds kwam in 2011 tot stand in samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren te Amstelveen.

Brooklawn Apartments, gelegen in de voor investeerders ‘veilige haven’ Washington, D.C. regio, werd voor $8.050.000 aangekocht en bestaat uit 86 appartementen, evenals een ontwikkelingsperceel. De strategie was om door efficiënter beheer en het verbeteren van de bezettingsgraad de waarde van het project te verhogen en het ontwikkelingsperceel te verkopen.

De sterk verbeterde investeringsmarkt voor appartementen in de USA en het succesvol implementeren van een professionele beheerorganisatie, hebben geresulteerd in een hogere bezettingsgraad en lagere operationele kosten. StoneBridge heeft haar investeerders daarom geadviseerd het gehele project te verkopen. In september is gekozen voor verkoop voor $10,1 miljoen aan de O’Connell Development Group, Inc. Hierdoor is het mogelijk geworden om boven het geprognosticeerde jaarlijks totaal beleggersrendement uit te keren.

Door de verkoop wordt er een beleggersrendement gerealiseerd van 17% per jaar, gedurende een beleggingsperiode van 1,6 jaar. StoneBridge is zeer tevreden met het behaalde resultaat voor haar investeerders.

Door Redactie | Gepubliceerd op 14 december 2012