Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

SNS Property Finance verkoopt Spaanse bleeder La Cigueña

SNS Property Finance heeft op gisteren La Cigüeña verkocht. Het complex is gekocht door Haystack Corp, in Ciguenasamenwerking met Orange Avenue holding. Haystack Corp is gespecialiseerd in onder meer de ontwikkeling van, investering in en exploitatie van hospitality (vastgoed)concepten en projecten.

Ron Lubbers, één van de directeuren van Haystack Corp, is blij met de verwerving van het Spaanse resort van SNS PF, de eerste buitenlandse aankoop van Haystack. Wat er voor betaald is wil Lubbers niets over kwijt, wel dat er een ‘aantal miljoenen’ zullen worden geïnvesteerd om het park te ‘rebranden’.

“Het park is werkelijk prachtig gelegen. Ik ben er meerdere keren geweest. Het ligt in Andalusië in Zuid-Spanje, dichtbij de Portugese grens. Het is een rustig gedeelte van Andalusië en telt meer dan 300 dagen per jaar met zon. We zien veel kansen om het park beter levensvatbaar te maken dan nu het geval is. Qua stedenbouw is het park een plaatje maar het is wel wat kil. Daarom gaan we het gezelliger maken, de beleving vergroten door de Moorse invloeden wat meer in terug te laten komen.”

Focus verbreden

Op dit moment telt het park 65 appartementen die bewoond zijn en 170 appartementen die leeg staan. Ook is er een hotel met 42 kamers. “Met het rebranden van het park willen we de focus verbreden naar internationaal. Het park was vooral gericht op de Nederlanders, dat trekken we nu breder.” Zo wil Lubbers het health-aspect vergroten door meer medische functies toe te laten. “Daarnaast moet het park geschikt zijn voor short-, mid- en long stay verblijf.”

Haystack is een Nederlandse vastgoedonderneming dat vijf jaar geleden is opgericht. Het legt zich toe op hospitality en binnenstedelijke ontwikkeling, investeringen en operationeel management. “Onze specialiteit is vastgelopen projecten vlot te trekken. La Cigüeña is er een van”.

Complexe geschiedenis

Met de verkoop sluit voor SNS Property Finance een lange complexe geschiedenis af. De bank verwierf het verlieslatende project zo’n vijf jaar geleden na het faillissement van de ontwikkelaar. In totaal is zo’n €83 miljoen in geïnvesteerd. Eerder dit jaar maakte de Telegraaf melding van een mogelijke verkoop van het resort aan Summa, het vastgoedbedrijf van Gerard Cok, uitbater van enkele erotiekbedrijven. Summa zou het resort voor €6 miljoen van SNS overnemen maar de deal ketste af.

“De transactie met Haystack creëert nieuw perspectief voor La Cigüeña, en haar huidige en toekomstige bewoners. De transactie zal niet tot additioneel verlies leiden”, meldt SNS Property Finance in een kort bericht.

Door Redactie | Gepubliceerd op 13 september 2013